top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Maymunlar Cehennemi serisinin son filmi Yeni Krallık ne zaman vizyona girecek?

Maymunlar Cehennemi serisinin son filmi olan Kingdom of the Planet of the Apes, 10 Mayıs 2024 tarihinde vizyona girmesi planlanıyor. Film, Caesar'ın ölümünden sonra maymunların ve insanların arasındaki savaşı konu alıyor. Filmde Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn ve Judy Greer gibi isimler yer alıyor. Film, maymunların ve insanların kaderini belirleyecek son mücadeleyi gözler önüne seriyor.

Maymunlar Cehennemi Serisinin Son Filmi

Film, 2017 yılında vizyona giren Maymunlar Cehennemi: Savaş'ın devamı niteliğinde. Filmde, Caesar'ın liderliğindeki maymunların bulduğu vahaya yerleşmelerinden yaklaşık 300 yıl sonra geçiyor¹. Bu süre zarfında maymunlar farklı topluluklar halinde gelişirken, insanlar vahşi ve ilkel bir hayata gerilemişler. Bazı maymun grupları Caesar'ı hiç duymamış, bazıları ise onun öğretilerini kendi çıkarlarına göre yorumlamışlar. Filmde, insan teknolojilerini aramak için diğer maymun gruplarını köleleştiren güçlü bir bonobo lideri olan Proximus Caesar ile, kendi klanı esir alınan genç bir şempanze olan Noa'nın hikayeleri anlatılıyor. Noa, özgürlük arayışına çıktığı yolculukta, kendi planları olan vahşi bir genç kız olan Mae ile karşılaşıyor.


Film, Wes Ball tarafından yönetiliyor. Senaryosunu ise Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver ve Patrick Aison yazıyor. Filmde Owen Teague, Noa rolünü üstleniyor. Mae rolünde ise Freya Allan var. Proximus Caesar rolünde Kevin Durand, Raka rolünde Peter Macon ve William H. Macy de filmde yer alıyor.


Kingdom of the Planet of the Apes, Maymunlar Cehennemi serisinin son filmi olacak. Film, hem maymunların hem de insanların bakış açısını yansıtacak. Film, aksiyon, macera ve bilim kurgu türlerini bir araya getirecek. Siz de Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmini merakla bekliyor musunuz? Yorumlarda paylaşın.


173 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page