top of page

Meteor Adam Kim?

Güncelleme tarihi: 12 Eyl 2022


Meteor Adam Kim?

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Dizisinin Gizemli Meteor Man Karakterini İnceliyoruz


Hepimizin yılardır merakla beklediği Güç Yüzükleri dizisinin ilk 3 bölümü yayınlandı. Bu üç bölümü artısıyla eksisiyle zaten inceledik.



Fakat herkesin merak ettiği ve dizide sezon sonunu kadar ortaya çıkmayacağını düşündüğümüz gökten düşen bir karakter var. Meteor ile gelen bu yeni karakterin kim olduğunu anlamak için insanlar üstüne tartışmaya bile başladı.


Bu tarz bir karakter Yüzüklerin Efendisi film ve kitaplarında da ortaya çıkmadığı için (orta dünyada kesinlikle gökyüzünden düşen bir karakter yok) her kesim tarafından merak ediliyor.



Yüzüklerin Efendisi mirası olarak baktığımızda bu karakter o mirasın dışında olacak. Bu çok belli. Böyle önemli ve enteresan bir karakteri diziye eklemek çok cesaret istediği gibi iyi sonuçta verebilir.


Orta Dünya içinde meteorla bağlantı kurulabilecek 2 şey var. Bunlarda meteor taşından yapılmış Anglachel ve Anguirel adlı kılıçlar. Dizide gördüğümüz Meteor Man karakterinin kılıçlarla bir alakası olmadığı gibi hiçbir bağlantı yok. Tamamen yeni ve merak uyandırıcı bir karakter.


İnsanüstü bir varlık olduğunu düşündüğümüz Stranger'da denen Meteor Adam meteorla gelip yere çakılıyor ve hala yaşıyor. Orta Dünya'da bu tanımla ilgili bir bağlantı kurulabilecek üç karakter bulunuyor.


Eä’nın yani kainatın yaratıcısı Eru, onun yardımcısı Valar ve onunda yardımcıları ve yarı tanrı sayılanlar kalıyor. Yani Maiar. Bunlar ise hepimizin bildiği Gandalf, Saruman, Sauron ve Balrog gibi karakterler. Çoğu kişinin ortak görüşü Meteor Man karakterinin bunlardan biri olduğu yönünde.

Orta Dünya'nın derinliklerini bilenler burada bir kaç tahmini karakter daha sayabilir fakat olma ihtimali olmayan ve genel izleyici kitlesinin çok hakim olmadığı kişiler olduğu için değinmeyeceğiz. En yüksek ihtimal olan Maiar bizim inceleme alanımızda olacak.


Maiar olarak en dikkat çeken aslında Balrog'lar.


Balrog’lar hatta doğrudan Durin’in Felaketi bu adaylardan biri olarak düşünülüyor. Fakat bazı fiziksel özellikleri tutmuyor. Dizide siyahi bir Elf olduğunu düşünürsek belki olabilir farklılıklardır. Balrog iki insan boyunda, gölge ve ateş çevrili, duman kaplı bir varlık. Tam bilinmemekle beraber kanatları olma ihtimali bile var. Şekilde değiştiremeyen karakterler bunlar.



Saruman ise Meteor Man ihtimali neredeyse hiç olmayan bir karakter. Hobbitleri ukursamayan bir karakter kendisi.


Büyücüler arasında olma ihtimali olan Radagast var. Meteor Man, hayvanlara olan yakınlığı ile bilinen Radagast karakteri ile benzeyecek şekilde henüz hayvanlarla bir teması olmadı. Kendisi Hobbitlerle bir alakası olan karakterde değil.


En Yüksek İhtimal Gandalf Mı?

Gandalf diğer saydıklarımızın aksine Hobbitlerle iyi ilişkileri olan bir karakter. Genel olarak dizideki karakterde Gandalf'ı bize anımsatıyor. Nori'nin gri bir kaftan getirmesi bile bizi bu ihtimal düşündürmeye itiyor. Dizide filmlerden tanıdığımız bir karakterin olması diziye olan ilgiyi şüphesiz arttıracaktır. Doğu'ya hiç gitmemiş olsa bile dizide bu değiştirilmiş olabilir. Fakat yapımcıların daha önce yaptığı bir açıklama bu düşünceyi biraz çürütüyor. Yapımcılar daha önce "Orta Dünya’da Gandalf, Saruman ve Radagast dışında da, onlar gibi olan varlıklar var." diye bir açıklama yapmışlardı.


Bir başka ihtimal olan Istari üyelerinden Mavi Büyücüler yani Alatar ve Pallando bir çok sebepten Meteor Man olmaya adaylar. Hem Güney'de bulunmaları hemde 2. Çağ'da olmaları ihtimali artırıyor.


Bütün ihtimaller dışında orijinal bir Amazon karakteri olma ihtimali de bulunuyor. Seyirciyi tatmin etmek için Gandalf veya ters köşe yapmak için Sauron çıkabilir Meteor Man. Kitaplarda olup daha önce görmediğimiz bir karakter bile olabilir. Sonuç olarak hala iyi mi yoksa kötü mü bilinmeyen bir karakter var karşımızda. Belki bu sezon kim olduğunu öğrenemeyeceğimiz Meteor Man izleyicilerin dikkatini çekmeye devam edecek gibi görünüyor.


Sizin bu konuda fikirleriniz neler? Meteor Man hakkında bir tahmininiz var mı? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.




1.134 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page