top of page

Micheal Douglas liderliğindeki tarihi dizi Franklin'e ilk bakış! İlk görseller, oyuncu kadrosu, çıkış tarihi ve dizi hakkında bilinen her şey!

Apple TV+, Oscar ödüllü aktör Michael Douglas'ın başrolünde yer aldığı yeni tarihi dizisi "Franklin"den ilk görselleri paylaştı. Dizi, Amerikan Bağımsızlık Savaşı sırasında Fransa'ya gizli bir göreve çıkan ve iki ülke arasında ittifak kurarak İngiltere'ye karşı zafer kazanan Benjamin Franklin'in hayatını anlatıyor. Pulitzer Ödülü sahibi Stacy Schiff'in "A Great Improvisation: Franklin, Fransa ve Amerika'nın Doğuşu" adlı kitabından uyarlanan dizi, sekiz bölümden oluşuyor. İlk üç bölümü 12 Nisan Cuma günü dünya çapında yayınlanacak olan dizinin devam bölümleri ise haftalık olarak izleyiciyle buluşacak.

Franklin dizisi

Dizide Michael Douglas'a, Noah Jupe, Ludivine Sagnier, Thibault de Montalembert, Daniel Mays, Assaad Bouab, Eddie Marsan, Jeanne Balibar ve Theodore Pellerin gibi yetenekli oyuncular eşlik ediyor.


Dizinin yönetici kadrosuda oldukça başarılı isimlerden oluşuyor. Ekipte başrol ve yapımcı olan Douglas'ın yanı sıra Emmy ve WGA ödüllü senarist Kirk Ellis (John Adams) ile Emmy, WGA ve Pulitzer Ödülü adayı senarist Howard Korder (Boardwalk Empire) yer alıyor. Emmy ve DGA ödüllü yönetmen Tim Van Patten (Masters of the Air, "The Sopranos) yönetmen olarak görev yapıyor.

Franklin dizisi

Dizinin Konusu

Franklin, Benjamin Franklin'in kariyerindeki en önemli dönemlerden birinin heyecan verici hikayesini araştırıyor. Aralık 1776'da Franklin, dünya çapında elektrik deneyleriyle ünlüydü; ancak Amerika'nın bağımsızlığı tehlikeye girdiğinde, 70 yaşındayken ve diplomatik eğitim almamış biri olarak Fransa'ya gizli bir göreve çıktı. Tutkusu ve gücü, monarşiye karşı Amerika'nın demokrasi deneyini savunmaya yönelik çabalarında test edildi.


Franklin, ünlü şöhreti, karizması ve yaratıcılığı sayesinde İngiliz casuslarını, Fransız muhbirlerini ve düşman meslektaşlarını geride bırakarak 1778'deki Fransız-Amerikan ittifakını ve 1783'teki barış anlaşmasını tasarladı.


Sekiz yıllık Fransız misyonu, Franklin'in ülkesine sunduğu en hayati hizmet olarak kabul edilir; Franklin olmadan Amerika Devrimi kazanılamazdı. Diplomatlar ve tarihçiler, bu olayı ulus tarihinde bir büyükelçinin tek seferde gerçekleştirdiği en büyük görev turu olarak görmeye devam ediyor.

Franklin dizisi

Franklin, tarihin en önemli ve ilginç kişiliklerinden biri olan Benjamin Franklin'in, hem siyasi hem de kişisel maceralarını ekrana taşıyacak. Franklin'in, Fransa'da hem diplomatik hem de romantik ilişkiler kurduğu, hem bilimsel hem de felsefi keşifler yaptığı, hem de Amerika'nın bağımsızlığı için mücadele ettiği dönemi izleyeceğiz. Dizi, hem tarihe hem de insan doğasına ışık tutacak.


Franklin, Apple TV+'ın orijinal içeriklerinden biri olarak, tarihi drama sevenlerin ilgisini çekecek bir yapım olacak. Michael Douglas'ın, Benjamin Franklin rolüyle nasıl bir performans sergileyeceğini merakla bekliyoruz.


12 görüntüleme0 yorum

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page