top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

MUBI'de izlemeniz gereken en iyi 10 film! Her zevke hitap edebilecek filmler.

MUBI Türkiye platformunda izlemeniz gereken en iyi 10 filmi sizin için derledik. İşte MUBI'de izlemeniz gereken en iyi 10 film ve konuları hakkında kısa bilgiler..


Chungking Ekspresi (Wong Kar Wai, Çin Hong Kong ÖYB, 1994)

Chungking Ekspresi MUBI

Konu: Chungking Ekspresi, Hong Kong'un kaotik atmosferinde geçen iki farklı hikayeyi anlatan romantik bir filmdir. İlk hikayede, bir polis memuru gizemli bir fahişeye aşık olur. İkinci hikayede ise, bir uyuşturucu satıcısı, bir garson kızla yakınlaşmaya başlar. Film, Wong Kar Wai'nin özgün görsel dili ve müzik kullanımıyla öne çıkan, unutulmaz bir filmdir.


Güneş Sonrası - Aftersun (Charlotte Wells, Birleşik Krallık, ABD, 2022)

Aftersun MUBI

Konu: 11 yaşındaki Sophie, babasıyla birlikte Türkiye'ye tatile gider. Bu tatil sırasında Sophie, babasıyla olan ilişkisini sorgular ve kendi kimliğini keşfetmeye başlar. Film, hafızanın ve nostaljinin gücünü, geçmişe duyulan özlemi ve aile bağlarının önemini anlatan duygusal bir hikaye.


Aşk Zamanı (Wong Kar-wai, Çin Hong Kong ÖYB, 2000)

Aşk Zaman MUBI

Konu: Komşu dairelerde yaşayan Chow Mo-wan ve Su Li-zhen, eşleri seyahatteyken yakınlaşmaya başlarlar. Aralarında tutkulu bir aşk filizlenmesine rağmen, toplumun kuralları ve gelenekleri onları engeller. Film, imkansız bir aşkın hüzünlü ve romantik hikayesini estetik bir görsellikle anlatıyor.


Kabakçığın Hayatı (Claude Barras, İsviçre, Fransa, 2016)

Kabakçığın Hayatı MUBI

Konu: Küçük bir yetimhanede yaşayan Courgette, diğer çocuklarla birlikte zorlu bir hayat mücadelesi verir. Bir gün, yetimhaneye yeni gelen Camille ile tanışır ve onunla yakın bir dostluk kurar. Film, dostluğun ve sevginin iyileştirici gücünü anlatan, stop-motion animasyon tekniğiyle çekilmiş etkileyici bir film.


Toplayıcılar (Agnès Varda, Fransa, 2000)

Toplayıcılar MUBI

Konu: Fransız fotoğrafçı Agnès Varda, bu belgesel filminde, hurdacılardan ve çöp toplayıcılardan oluşan bir grup insanla röportajlar yapıyor. Onların günlük yaşamlarını ve hayattaki yerlerini sorgularken, toplumda görünmez kılınan bu insanların hikayelerini anlatıyor.


Ay’a Seyahat (Georges Méliès, Fransa, 1902)

Le Voyage Dans La Lune MUBI

Konu: Sessiz film döneminin en önemli yönetmenlerinden biri olan Georges Méliès'in bu kısa filmi, fantastik ve bilim kurgu türünün öncü eserlerinden biri olarak kabul edilir. Filmde, bir grup astronomun aya seyahatini ve orada karşılaştığı fantastik olayları izliyoruz.


Mulholland Çıkmazı (David Lynch, ABD, Fransa, 2001)

Mulholland Çıkmazı MUBI

Konu: Betty Elms adında bir genç kadın, Hollywood'da ünlü bir aktris olma hayali kurar. Fakat bir gün gizemli bir kadınla karşılaşması, hayatının gidişatını değiştirir. Film, gerçeklik ve rüya arasındaki sınırları bulanıklaştıran, gizemli ve gerilim dolu bir atmosfere sahip.


Cléo Beşten Yediye (Agnès Varda, Fransa, İtalya, 1962)

Cléo Beşten Yediye MUBI

Konu: Cléo, şapka dükkanında çalışan ve mutlu bir hayat yaşayan genç bir kadındır. Fakat bir gün, bir falcıdan altı ay içinde öleceğini öğrenir. Bu haberden sonra Cléo, hayatını sorgulamaya ve kalan zamanını dolu dolu geçirmeye başlar. Film, ölümün gölgesinde yaşamanın anlamını ve hayatın değerini anlatan etkileyici bir hikaye.


Körkütük (Thomas Vinterberg, Danimarka, 2020)

Körkütük MUBI

Konu: Bir grup lise öğrencisi, alkolün insan beynini nasıl etkilediğini deneyimlemek için bir deney yapmaya karar verir. Her gün belli bir miktarda alkol almaya başlayan öğrenciler, zamanla kontrolü kaybetmeye başlarlar. Film, alkolün yıkıcı etkilerini ve bağımlılığın tehlikelerini anlatan, gerçek bir hikayeden uyarlanmış bir film.


Baba (Florian Zeller, Birleşik Krallık, Fransa, 2020)

Baba MUBI

Konu: Anne, 80 yaşındaki babası Anthony'ye bakmak için Paris'e taşınır. Anthony, Alzheimer hastalığıyla mücadele etmektedir ve zamanla hafızasını ve kimliğini kaybetmeye başlar. Anne (Olivia Colman) babasına sevgiyle ve sabırla bakmaya çalışırken, kendi hayatının da zorluklarıyla yüzleşmek zorunda kalır. Film, yaşlılık ve Alzheimer hastalığının getirdiği zorlukları, aile bağlarının önemini ve sevginin gücünü anlatan duygusal bir hikaye.


Bu listedeki filmler, MUBI'de yayınlanan ve farklı türlerden en iyi filmleri temsil ediyor. Her film, kendine özgü hikayesi ve estetiğiyle izleyiciyi etkileyecek ve unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

62 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page