top of page

MUBI Eylül Ayında Neler Sunacak? MUBI Eylül 2023 Takvimi

MUBI, Eylül ayında da kaliteli ve özgün içerikleriyle sinemaseverlerin beğenisine sunmaya devam ediyor. Platformda Eylül ayı boyunca yayın hayatına başlayacak filmler arasında Çarkıfelek, Masumiyet, Dönersen Islık Çal, Hatıraların Masumiyeti ve Ümit Ünal filmleri bulunuyor.

MUBI Eylül Ayında Neler Sunacak? MUBI Eylül 2023 Takvimi

Çarkıfelek Ryusuke Hamaguchi'nin imzasını taşıyan Çarkıfelek, her birinde bir kadın karakterin merkezde olduğu üç hikayeden oluşuyor. 2021'de Berlin Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü kazanan film, insani bağların, arzunun, mahremiyetin, romantik ilişkilere has oyunların incelikli bir resmini çiziyor.

Çarkıfelek

Masumiyet Lucile Hadžihalilović'in ilk uzun metraj filmi olan Masumiyet, Frank Wedekind'in öyküsünden senaryolaştırıldı. Gotik bir peri masalını andıran film, mitolojik bir ormanın derinliklerindeki yatılı okulda ergenlik dönemini yaşayan genç kızlarla dolu sürreal bir hikayeyi konu alıyor.

Masumiyet

Dönersen Islık Çal Orhan Oğuz'un imzasını taşıyan Dönersen Islık Çal, Beyoğlu'nun arka sokaklarında toplumdan dışlanmış bir grup özgün karakterin portresini çiziyor. Fikret Kuşkan, Mevlüt Demiryay, Menderes Samancılar ve Derya Alabora gibi isimleri bir araya getiren film, 1992 yılında Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı.

Dönersen Islık Çal

Hatıraların Masumiyeti Orhan Pamuk'un romanından Grant Gee tarafından uyarlanan Hatıraların Masumiyeti, yazarın çocukluk ve ilk gençlik yıllarına odaklanıyor. Pamuk'un kendi anlatısı ve çocukluk arkadaşlarının anılarından oluşan film, İstanbul'un renkli ve büyüleyici atmosferini yansıtıyor.

Hatıraların Masumiyeti

Ümit Ünal Filmleri MUBI, Eylül ayında ayrıca Ümit Ünal'ın filmlerine özel bir gösterim gerçekleştirecek. Bu gösterimde, Ünal'ın ilk yönetmenlik denemesi olan 9, en sevilen filmlerinden olan Nar, Kuzu, Cennetten Kovulmak, Prensesin Uykusu ve Kelebeğin Rüyası yer alacak.

Ümit Ünal Filmleri

MUBI, Eylül ayında da zengin bir içerik yelpazesiyle sinemaseverleri ekran başına çekmeye hazırlanıyor.

29 görüntüleme0 yorum

Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page