top of page

Mutlaka İzlenmesi Gereken 9 Muhteşem Futbol Filmi

Bazıları komik, bazıları dram yüklü bazıları ise eğlenceli. Hepsinin ortak noktası ise futbol. Futbol ile yatıp kalkan veya sadece izlemesini seven olsun hatta futbolla hiç arası olmayanlar olsun bu filmler herkese hitap edebilecek kalitede.


Lanet Takım (2009)

IMDB: 7.5

1960 ve 70'lerde geçen film 2004 yılında hayata gözlerini yuman İngiliz futbolunun en büyük efsanelerinden Brian Clough'un hayatından bir kesim sunuyor. Leeds United'ın başında geçirdiği zamanı izlediğimiz filmde 44 gün gibi kısa bir süre takımın başında görev sahibi olan Brian Clough'un teknik direktör olarak görev aldığı bu kısa sürede yaşadığı zorlukları kara mizah ile görüyoruz.


Gol! (2005)

IMDB: 6.7

Bir devrin futbol sevdalısı olmasına sebep olan ve futbolculuk hayallerinin beyaz perdeye aktarılmış halini izlediğimiz Gol filmi futbolseverler gözünde çok önemli bir yere sahip. Filmde futbolu bol bol germemizle beraber bir yetenek nerede olursa olsun keşfedilir fikrini bize yansıtıyorlar. Küçük yaşta ailesi ile Amerika'ya göç etmek zorunda kalan Meksikalı Munez'in en büyük hayalinin peşinden gidişini görüyoruz.. Yani futbolcu olma serüvenine tanık oluyoruz. Bu hayalini gerçekleştirmenin zorluklarını görse bile Munez ailesini bile karşısına almak zorunda kalacaktır.


Gol 2: Bir Rüyayı Yaşamak (2007)

IMDB: 5.9

Gol! filminin devamı olan Bir Rüyayı Yaşamak ilk filmden 2 yıl sonra seyirci ile buluşuyor. Her ne kadar ilk filmin etkisini hissedemesek bile önemli futbolcuları filmde görüyor olmak bile futbolseverler için paha biçilmez. Newcastle United takımında tecrübe edinen Munez David Beckham, Ronaldo ve Zinedine Zidane gibi dünya yıldızlarının olduğu Real Madrid futbol takımına transfer olur. Gelişimi ve yaşadıklarını gördüğümüz film serinin son filmi.

Yeşil Sokak Holiganları (2005)

IMDB: 7.5

Futbolun holigan yüzünü görebildiğimiz ama aynı zamanda özlenen ayrıntıların bulunduğu Yeşil Sokak Holiganları filminde Matt karakterine odaklanıyoruz. Futbolla alakası olmayan Matt İngiltere'ye ablasının yanına taşınması ile hikayeye dahil oluyor. Eniştesinin kardeşi Ben ile takılmaya başlayan Matt onun West Ham United fanatiği hatta holiganlığa varan taraftarlığını fark eden Matt kendisini bir anda West Ham United'ın GSE(Green Street Elite) adlı taraftar grubunun ortasında bulur.


Pele: Bir Efsanenin Doğuşu (2016)

IMDB: 7.5

Pele dünya futbolunun başlı başına marka ve değerlerinden birisi. Günümüz çağına yetişememiş olsa bile anlatılanlar ve filmler sağolsn bu efsaneyi bizlerde tanıma fırsatı buluyoruz. Brezilyalı dünya yıldızı Pele'nin küçüklüğünden itibaren hayatına konuk olduğumuz film adeta bize görsel şölen sunuyor. Çok genç yaşta Brezilya Milli Takımı'na girmeyi başaran Pele'nin Brezilya ile 1958 FIFA Dünya Kupasını kazanma çabasını görüyoruz.


Zafere Kaçış (1981)

IMDB: 6.7

Savaş ortamında izleyeceğimiz bu film 2. Dünya Savaşı sırasında esir düştükleri kamptan kaçmayı planlayan müttefik askerlerinin esir düştükleri kampın komutanı Karl von Steiner tarafından maça davet edilmeleri ile hikaye gelişmekte. Nazi subaylarının asıl amacı Alman Milli Takımı'nı kullanarak esirleri yenmek ve futbol üzerinden propaganda yapmak. Filmde Sylvester Stallone, Michael Caine ve Max von Sydow gibi önemli oyuncular rol almıştır. Aynı zamanda Pelé, Bobby Moore ve Osvaldo Ardiles gibi büyük futbol yıldızları da filmin oyuncu kadrosunda yer almıştır.

Shaolin Futbolu (2001)

IMDB: 7.3

Komedi türünde olan bu futbol filmi Shaolin Futbolu genç kalecimizin futbol oynadığı dönemde kendisine yapılan bir yanlış sebebi ile futbola ara vermesi ile başlıyor. Aradan geçen yıllar sonra kung fu bilen Shaolin rahipleri ile tekrar futbol oynamaya başlayan başrolümüz bu rahipler ile takım kurar. Çok hızlı ir şekilde ilerleyen Shaolin rahipleri her şeylerini ortaya koyarak oynadıkları oyunla bitmek bilmez bir komediyi de beraberinde getirirler.


Gol Kralı (1980)

IMDB: 7.5

Çoğumuzun bildiğini düşündüğümüz bir film. Kemal Sunal'ın yine çok güzel bir filmi olan Gol Kralı, Sait Sarıoğlu'nun hayatının aşkına karşılaşması ile başlıyor. Küçük bir yerden gelen Sait temiz, saf düzgün bir insandır. Karşılaştığı kadın (Sevim) ise futbola resmen aşık birisidir. Filmde Sait'in Sevim'i etkileyebilmek için futbolcu olma çabasını ve başından geçen komik olayları izliyoruz.


Hayatımın Çalımı Beckham (2002)

IMDB: 6.6

Hindistan'da yaşayan futbol sevdalısı genç Jess hep hayranı olduğu kahramanı gibi futbolcu olmak istemektedir. Hayallerine ulaşabilmek için uğraşırken kız arkadaşı Jules ile beraber bölgesel bir futbol takımında futbol oynamaya başlar. Profesyonel bir takımda oynamak isteyen Jess'in futbol oynarken ailesinin onu görmesi ile bu hayaline veda etmek üzeredir. Eğlenceli bir hikayesi olan filmin oyuncu kadrosunda ise David Beckham yer almaktadır.


İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page