Netflix'in Avatar The Last Airbander detaylı incelemesi
top of page

Netflix'in Avatar The Last Airbander detaylı incelemesi

Güncelleme tarihi: 30 Mar

Uzun zamandır beklenen Netflix uyarlaması Avatar: Son Hava Bükücü'nün ilk sezonu nihayet izleyiciyle buluştu. Çocukluğumuzun unutulmaz animasyon serisinin bu yeni versiyonu, hayranları heyecanlandırırken aynı zamanda endişelendirmiş de. Peki, Netflix'in Avatar'ı beklentileri karşılayabildi mi?

Netflix'in Avatar The Last Airbander detaylı incelemesi

Genel Bakış

Dizinin ilk sezonu, animasyon serisinin ilk 13 bölümünü kapsıyor. Hikaye, Ateş Ulusu'nun dünyayı ele geçirmeye çalıştığı bir dönemde geçiyor. Dört elementten birini bükebilen tek kişi olan Son Hava Bükücü Aang, Ateş Ulusu'nu durdurmak ve dünyayı kurtarmak için bir maceraya atılıyor.


Olumlu Yönleri

- Görsellik: Dizi, animasyondan daha karanlık ve gerçekçi bir atmosfere sahip. Görsel efektler oldukça etkileyici ve dövüş sahneleri çok iyi koreograflanmış.

- Oyunculuk: İroh Amca, Katara, Sokka ve Zuko'yu canlandıran oyuncular başarılı sayılabilir.

- Müzik: Dizi, animasyon serisinin ikonik müziklerini kullanıyor. Bu da nostaljik bir duygu uyandırıyor.


Olumsuz Yönleri

- Bazı karakterler animasyondaki kadar derin değil. Özellikle Zuko'nun karakteri yeterince işlenmemiş gibi görünüyor.

- Bazı hikayeler değiştirilmiş veya kısaltılmış. Bu da animasyon serisinin hayranlarını üzebilir.

- Bazı espriler ve mizahi unsurlar dizide yer almıyor. Bu da dizinin genel atmosferini biraz daha karanlık ve ciddi hale getiriyor. Özellik Aang çocuksuluğu Sokka ise espri yeteneğini kaybetmiş.

- Görüntü kalitesinin iyi olduğunu bahsetsekte bazı sahnelerde çok fazla CGI sorunu mevcut. Gözle görülebilir rahatsızlıklar var.

- Dizi çok hızlı ilerliyor. Animasyon serisinin ilk sezonu ile süresi yakın olmasına rağmen aşırı hızlı ilerlediği için zaman algımız karışıyor. Bir sürü ikonik sahne kesilmiş.

- Oyuncu seçiminde ciddi sorunlar var. Özellikle Azula karakteri kesinlikle yanlış bir tercih. Azula'nın sinsiliği ve kötülüğünü yansıtamayan bir oyuncu mevcut.

- Aang sürekli benzer klişe cümleleri kuruyor ve fazla Amerikanvari bir dizi karşımıza çıkıyor.


Sonuç

Netflix'in Avatar'ı, animasyon serisinin hayranları için karmaşık duygular uyandırabilir. Görsellik (bazı sahneler istista), oyunculuk ve müzik gibi açılardan oldukça başarılı olan dizi, bazı karakterlerin işlenişi ve hikayenin bazı bölümlerinin değiştirilmesi gibi konularda eksik kalıyor. Yine de, Avatar'ın yeni bir hayran kitlesine ulaşma potansiyeli olduğunu ve gelecek sezonlarda daha da iyi hale gelebileceğini düşünürsek yeni sezonunu merakla bekleyeceğiz.


Puan: 6/10

22 görüntüleme0 yorum
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

YARIMKADRAJ

TAKİP ET

  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Pinterest

İLETİŞİM

© YARIMKADRAJ.COM-TÜM HAKLARI SAKLIDIR.

2024

bottom of page