top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Netflix'in yeni yerli yapım Fiyaskosu: Kül incelemesi - Eleştirisi

Netflix'in son Türk yapımı "Kül", adeta bir fiyasko örneği olarak karşımıza çıkıyor. Başarılı bir kadro ve ilgi çekici bir konuya sahip olmasına rağmen, film her açıdan hüsranla sonuçlanıyor.

Senaryo: Filmin en büyük sorunu, senaryosunun zayıflığı. Hikaye, klişelerin ötesine geçemeyen ve orijinallikten yoksun bir yapıya sahip. Gizem unsuru son derece zayıf işlenmiş ve finalde de tatmin edici bir çözüme ulaşmıyor. Karakterler ise son derece yüzeysel ve motivasyonları belirsiz. Özellikle Gökçe karakterinin dönüşümü, inandırıcılıktan yoksun ve oldukça hızlı gerçekleşiyor. Filmin saçmalıklara dolu senaryo detaylarına hiç girmeye bile gerek yok.


Yönetmenlik: Yönetmen Erdem Tepegöz, filmi sürükleyici hale getirmeyi başaramıyor. Görsel açıdan etkileyici sahneler barındırmasına rağmen, filmin genel temposu oldukça durgun ve bazı sahneler gereksiz yere uzun tutulmuş. Bu durum da filmin sıkıcı olmasına neden oluyor.


Oyunculuklar: Filmin tek artısı olarak oyunculuklar gösteriliyor fakat kesinlikle sıkıntılı. O kadar kötü bir senaryo ile başbaşa kalınca oyuncuların iyi olup olmaması maalesef bir şey ifade etmiyor.


Genel Değerlendirme: "Kül" filmi, büyük bir potansiyeli heba eden ve izleyiciyi hayal kırıklığına uğratan bir yapım. Filmin tek artısı olan oyunculuklar bile filmi kurtarmaya yetmiyor.


Eleştirilerin devamı:

"Kül", Türk sinemasının son yıllardaki en vasat filmlerinden biri.

Filmin senaryosu, adeta bir lise öğrencisi tarafından yazılmış gibi.

Yönetmen, filmi nasıl yöneteceğini bilmiyor gibi görünüyor.

Filmin tek amacı, Netflix'e içerik üretmekmiş gibi duruyor.

Kül filmini izlemek, zamanınıza ve emeğinize yazık.


6 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page