top of page

Netflix'te Bu hafta En Çok Neler İzlendi? Dünyada ve Türkiye'de En Çok İzlenen Yapımlar (6-12 Mart)

Netflix, dünya genelinde ve Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı olan popüler bir dijital akış platformudur. Platform, her hafta düzenli olarak en çok izlenen diziler ve filmler listesi yayınlamaktadır. Bu haftaki listede ise, 6 Mart ile 12 Mart tarihleri arasında en çok izlenen yapımlar açıklandı. Dünya genelinde en çok izlenen dizi, Caroline Kepnes'in aynı isimli romanından uyarlanan "You" oldu. Joe Goldberg'in takıntılı aşkını konu alan dizinin 4. sezonu, toplamda 75 milyon 810 bin saat izlendi.

İkinci sırada ise, Malezya Havayolları'nın kaybolan MH370 uçuşunu konu alan "MH370: The Plane That Disappeared: Limited Series" yer aldı. Bu mini dizi, toplamda 59 milyon 880 bin saat izlenerek listeye ikinci sıradan girdi. Üçüncü sırada ise, "Sex/Life" dizisinin 2. sezonu yer aldı. Bu sezon, toplamda 46 milyon 720 bin saat izlenerek listeye üçüncü sıradan girdi. Türkiye'de ise en çok izlenen dizi yine "You" oldu ve beş haftadır ilk sırayı koruyor. İkinci sırada ise "The Glory" dizisinin 1. sezonu yer aldı. Bu dizi, Türkiye'de oldukça popüler olan bir eski Türk futbolcusunun hayatını konu alıyor. Üçüncü sırada ise yine "Sex/Life" dizisinin 2. sezonu yer aldı. Dünya genelinde en çok izlenen filmin birincisi ise "Luther: The Fallen Sun" oldu. Bu film, Londra'da terör estiren bir seri katili yakalamak için hapisten kaçan dedektif John Luther karakterini konu alıyor. Bu film, toplamda 65 milyon 920 bin saat izlenerek listenin ilk sırasına yerleşti. İkinci sırada ise "Faraway" adlı film yer aldı. Bu film, bir adamın yolculuğunu konu alıyor ve toplamda 21 milyon 810 bin saat izlenerek listeye ikinci sıradan girdi. Üçüncü sırada ise "We Have a Ghost" filmi yer aldı. Bu film, hayaletlerin gerçek olduğunu keşfeden bir ailenin hikayesini anlatıyor ve toplamda 13 milyon 390 bin saat izlenerek listeye üçüncü sıradan girdi

Dünya genelinde en çok izlenen filmler

Türkiye’de en çok izlenen filmler

Türkiye’de en çok izlenen diziler:

Dünya genelinde en çok izlenen diziler

Tabloların sunduğu verilerle birlikte, Türkiye ve dünya genelinde izleyicilerin hangi filmler ve dizileri tercih ettiği konusunda bir fikir edinebiliriz.

Türkiye'de en çok izlenen filmler tablosunda, "İyi Adamın 10 Günü" ve "Mission: Impossible – Fallout" gibi aksiyon ve romantizmin iç içe geçtiği filmler popülerliklerini sürdürüyorlar. Bunun yanı sıra, çizgi film sevenlerin tercihi olan "Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV" de listede kendine yer bulmuş.

Türkiye'deki en popüler diziler tablosunda ise, Netflix'in sevilen dizisi "You"un 4. sezonu bir numarada yer alıyor. Diğer diziler arasında, "Sex/Life", "The Walking Dead" ve "Outer Banks" gibi birçok farklı türde dizi bulunuyor.

Dünya genelindeki en çok izlenen filmler tablosunda, çocukların ilgiyle izlediği "Paw Patrol: The Movie" ve "Turbo" gibi filmler listenin başında yer alırken, aksiyon ve macera sevenlerin favorisi "World War Z" listede kendine yer bulmuş.

Sonuç olarak, insanlar farklı türlerde filmler ve diziler izlemeyi tercih ediyorlar. İzleyicilerin ilgi alanlarına ve yaşlarına göre farklı türlerde yapımların popülerlik kazandığı gözlemleniyor. Ancak, her iki tabloda da göze çarpan ortak nokta, aksiyon ve romantizmin bir arada olduğu yapımların her zaman popüler olmaya devam ettiği.

61 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page