top of page

Númenor ve Güney Toprakları'nda Gergin Anlar: Güç Yüzükleri 2. sezon 3. bölüm incelemesi | The Rings of Power 2. Sezon

Son iki bölüm boyunca genellikle Elfler, Cüceler, Harfootlar ve Büyücülerle vakit geçiren "The Lord of the Rings: The Rings of Power", nihayet Númenor ve Güney Toprakları'ndaki olaylara geri dönüyor. 2. sezon, 3. bölüm, "The Eagle and the Scepter", Güney Toprakları'nda yaşanan başarısız savaşın ardından kalan boşlukları dolduruyor ve karakterlerin yaşadığı kayıpları derinleştiriyor. En azından yapmak istediği bu olsa bile 3. bölüm belki de serinin en başarısız bölümleri arasında yer alıyor.

Yüzükleri 2. sezon 3. bölüm incelemesi

Bölüm, Elendil'in (Lloyd Owen) Isildur'un (Maxim Baldry) atı Berek'i evlerine getirmeye çalıştığı ve acılı hayvanı serbest bıraktığı bir geri dönüşle başlıyor. Ancak, Berek yolda Orkların saldırısına uğruyor ve bir süre savaş verdikten sonra, dev bir örümcek olan Shelob'un ortaya çıkmasıyla kaçmak zorunda kalıyor. Shelob'un pençelerinden kaçabilen Berek, Isildur'un emriyle uzaklaşıyor.


Númenor'da, Elendil, kralın ölümünden dolayı derin bir üzüntü içinde, ancak kızı Eärien (Ema Horvath), babasının oğlunun ölümünü yeterince önemsemediğini belirtir. Kralın cenazesi sırasında, Kraliçe Miriel (Cynthia Addai-Robinson) ve kuzeni Pharazôn (Trystan Gravelle) olaylara katılır. Miriel, cenaze sırasında kraliçeyi acı içinde bulan bir kadına sarılır ve acısını paylaşır. Miriel'in empatik yaklaşımı, onu kraliçe olarak kabul ettirebilir mi?

 

Miriel, krallığın eski eşyalarını karıştırırken Pharazôn, onun için iki renk seçeneği sunar: geçmişi simgeleyen beyaz veya geleceği temsil eden kırmızı. Miriel, beyaz rengi seçer, çünkü bu rengin geçmişle olan bağını koruduğunu düşünür. Pharazôn, beyazın geçmişin simgesi olduğunu, kırmızı rengin ise yeniliği temsil ettiğini söylese de, Miriel gelenekleri takip etme kararı alır.

 

Bu arada, bir pubda Pharazôn ve Eärien, Miriel'in kraliçe olarak uygun olmadığını tartışırlar. Kemen (Leon Wadham) ve Lord Belzagar (Will Keen), kraliçenin gözlerinin görmemesi nedeniyle yeterince yetkin olmadığını öne sürerler. Eärien, bazı görüşleri değiştirebilecek bir yol bulabileceğini söyler.

 

Miriel'in eski kulesinde, Eärien bir palantir bulur. Bu taş, kraliyet danışmanı olarak kullanılmaktadır ve Miriel, onu bulmaya çalışırken Pharazôn'a görünmez. Bu taşın varlığı, Miriel'in tahtında kalmasını destekleyebilir mi, yoksa egemenliği sona mı erecek?

 

Güney Toprakları'nda, Adar (Sam Hazeldine) ve Orklar, Sauron'a karşı savaş hazırlığı yaparlar. Orklar, Sauron'un henüz güvenli bir yaşam sağlamadığını düşünmektedir. Eregion'da, Celebrimbor (Charles Edwards) ve Disa (Sophia Nomvete), Durin'e (Owain Arthur) ve karısına, cüce lordlarına yardım edecek yüzükler yapmak için mithril'e ihtiyaç duyduğunu açıklar. Durin, babasıyla olan kırgınlığı nedeniyle anlaşmayı kabul etmekte tereddüt eder. Disa, bu fırsatı kaçırmak istemediğini söyler ve durumu babasına bildirir.

 

Khazad-dûm'de, Narvi (Kevin Eldon), kralı tahıl rezervleriyle ilgili bir talebi görüşmeye çağırır, ancak Prens Durin, Celebrimbor'un teklifini sunar. Durin, babasından özür diler ve bu özrün kabul edilmesine rağmen, teklifi reddeder.

 

Isildur (Maxim Baldry) ve Berek, öteki yanda, Dead Marshes'tan geçerken, Estrid (Nia Towle) adlı hayatta kalan bir kadınla karşılaşırlar. Bu kadın, nişanlısını bulmak için gemilere gitmiştir. Isildur ve Theo (Tyroe Muhafidin) Berek'i geri almak için bir plan yaparlar, ancak Theo, ormanın derinliklerinde bir varlık tarafından kaçırılır.

 

Miriel'in taç giyme töreni başladığında, Miriel beyaz giysiler içinde görünürken, Pharazôn kırmızı giysiyle ortaya çıkar. Kalabalık, kraliçeye karşı tepkilerini gösterir ve Eärien, Miriel'in palantir danışmanlığı yaptığını açıklar. Kalabalık kaosa dönüşür ve efsanevi bir kartal görünür. Bu kartalın, Pharazôn'u desteklediği düşünülür ve kaosun ardından Pharazôn, Númenor'un lideri olur.

 

Bölüm, Annatar ve Celebrimbor'un yeni yüzükler yaptıkları ve mithril sundukları sahne ile sona erer. Sezonun geri kalanında, karakterlerin geleceği için büyük adımlar atılmaktadır.

14 görüntüleme0 yorum

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page