top of page

OpenAI, "GPT-4 Turbo"yu duyurdu! GPT-4 Turbo'nun ne farkı var?

Yapay zekâ alanında öncü bir şirket olan OpenAI, yeni dil modeli GPT-4 Turbo'yu tanıttı. GPT-4 Turbo, ChatGPT'ye güç veren GPT dil modelinin daha gelişmiş ve daha uygun fiyatlı bir versiyonu olarak nitelendiriliyor. GPT-4 Turbo, daha karmaşık ve uzun komutlara yanıt verebilecek, daha güncel bilgiler sunacak ve daha yaratıcı ve işbirlikçi olacak.

OpenAI, "GPT-4 Turbo"yu duyurdu

GPT-4 Turbo, çok daha fazla veri görebilen ve daha geniş bir genel bilgiye sahip olan bir dil modeli. Modelin, 128 bin token bağlam penceresi var. Bu sayı, GPT-4'ün dört katı ve piyasadaki diğer modellerden daha yüksek. Bu, modelin 300 sayfalık tek bir komuta eşit bir metni işleyebileceği anlamına geliyor. Örneğin, bir kitabı rahatlıkla özetleyebilir veya bir senaryo yazabilir.


GPT-4 Turbo, ayrıca çok daha yeni verilerle eğitilmiş. OpenAI'a göre dil modeli, Nisan 2023'e dayanan bilgilerle cevap verebilecek. Karşılaştırma yapacak olursak GPT-4'ün mart ayında çıkan erken versiyonunun bilgileri Eylül 2021'den kalmaydı. Yani bu konuda ciddi bir iyileştirme var.


GPT-4 Turbo, görsel ve sesli girdi ve çıktı desteğine de sahip. Model, DALL-E 3 tarafından oluşturulan görselleri kullanabiliyor ve metinden sese dönüştürme yapabiliyor. Kullanıcıların seçim yapabileceği altı adet ses de modelle birlikte geliyor. Bu şekilde herhangi bir sorunun yanıtlarını çeşitli seslerde duymak mümkün oluyor.


GPT-4 Turbo, aynı zamanda daha güvenli ve daha uyumlu bir model. OpenAI, modelin, istenmeyen içerik üretme olasılığının GPT-4'e göre %82 daha az olduğunu ve gerçeklerle uyumlu cevap verme olasılığının %40 daha fazla olduğunu söylüyor. Model, ayrıca, ChatGPT kullanıcılarından gelen geri bildirimleri de dikkate alarak geliştirilmiş.


GPT-4 Turbo, şu an için geliştiriciler için ön izleme aşamasında. OpenAI, modelin önümüzdeki haftalarda geniş çapta çıkış yapacağını söylüyor ancak kesin bir tarih vermiyor. GPT-4 Turbo, geliştiriciler için GPT-4'ten 3 kat daha ucuz olacak.

41 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page