top of page

OSCAR Ödülleri: Bu Sene Kırmızı Halı Bej Halıya Dönüştü

Bugün 2023 Akademi Ödülleri (Oscar) töreni gerçekleştirilecek. Los Angeles'taki Dolby Theatre'da ünlü televizyon sunucusu Jimmy Kimmel'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan bu yılki tören, adayların profili ve törenin işleyişi bakımından birçok ilke sahne olacak.



Tören alanında en çok konuşulan değişiklik ise 1961'den bu yana uygulanan, ünlülerin kırmızı halı üzerinde yürüme geleneğinin kaldırılması ve yerine bej renkli halıların konulması oldu. Dünya basınında yer alan haberlere göre, bu değişikliğin sebebi geçen yılki törende Will Smith'in sunuculardan Chris Rock ile canlı yayında kavga etmesi anını unutturmak olarak öne sürüldü. Ancak diğer haberlerde ise renk değişikliğinin törenin tasarımcıları Lisa Love ve Raul Avila'nın kararından ibaret olduğuna işaret edildi.



Bir diğer ilki ise geçen yılki ödüllere kıyasla daha fazla uluslararası ismin aday gösterilmesi oldu. "Everything Everywhere All At Once" (Herşey Her Yerde Aynı Anda) filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterilen Malezyalı oyuncu Michelle Yeoh, 1935'ten bu yana aynı dalda aday gösterilen ilk Asya kökenli oyuncu oldu. ABD dışından aday gösterilen sinemacılar da Oscar'ın ilklerinden oldu. 20 oyuncu adayından 11'i uluslararası isimlerden oluşurken İrlandalı adaylar Colin Farrell, Kerry Condon, Barry Keoghan, Brendan Gleeson ve Paul Mescal fark yarattı.

Bu yılki Oscar töreni, her zamanki gibi sinemaseverlerin ilgi odağı olacak. Ancak kırmızı halının yerine bej renkli halının kullanılması gibi değişikliklerin yanı sıra, daha fazla uluslararası ismin aday gösterilmesi de törenin farklılıkları arasında yer alacak. Sinema dünyasındaki başarılı isimlerin ödüllerini alacakları bu gece, unutulmaz anlarla dolu olacak

63 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page