Pandemi Sürecinde İzlenebilecek En İyi 6 Tatil Filmi Öneri Listesi
top of page

Pandemi Sürecinde İzlenebilecek En İyi 6 Tatil Filmi Öneri Listesi

Hazır pandemi döneminde evlerden çıkamıyorken bir nebze olsun içimizi ferahlatacak şeylerle günlerimizi geçiriyoruz. Filmler ise biz sinemaseverler için bu dönemde altın değerinde. Bu yüzden sizleri evlerinizden bir ekran vasıtası ile olsa bile çıkartmak için bu listeyi hazırladık. İşte güzel manzara ve sinematografileri ile en iyi 6 tatil filmi.


Roma'da Aşk Başkadır - 2015

Romantik komedi türündeki bu filmde New York'ta yaşayan Bekar bir anne olan Maggie (Jessica Parker) ve aralarında sorunlar olan kızı Summer beraber vakit geçirmek için Toskana şehrine tatile giderler. Toskana Maggie'nin çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği ve ilk aşkı Luca ile beraber olduğu şehir olması sebebiyle Maggie için özel bir yer. GGittiklerinde Luca ile karşılaşan ve onn bekar olduğunu öğrenen Maggie heyecanını saklayamaz. Hikaye Luca'nın annesinin Roma'daki evlenme planını durdurmak için çıkılan Roma seyahati ile sizi bu pandemi döneminde gidemediğiniz yerlere seyahat ettiriyor hissi uyandıracak cinsten.


Into the Wild (Özgürlük Yolu) - 2007

Çok bilindik ve sevilen bir film olan Özgürlük Yolu'nda Emile Hirsch'in 1990'larda Alaska'daki maceralarını temel alıyor. Hikaye, şehir hayatını doğal yaşamla birleştiren 23 yaşındaki bir adamı anlatıyor. McCandless'ın bu değişmiş ve yapmacık hayatlardan kaçışını bize anlatan film izlerken o seyahat ve özgürlük duygusunu sonuna kadar bizlere veriyor. Uzun bir yolculuğa kimseye haber vermeden parasız seyahat etmeye ve kendini bulmaya çıkan başrolümüz gerçekten yaşamak istiyor ve bunu bize yaşatıyor.


Küs Kardeşler Limited Şirketi - 2007

Başrollerinde Owen Wilson, Adrien Brody ve Jason Schwartzman’ın olduğu fakat asıl vurucu noktasının yönetmenin kim olduğunda yattığı bir film Küs Kardeşler Limited Şirketi. Wes Anderson yönetmen koltuğuna oturarak kendi kalitesini ve muhteşemliğini bu filmede aktarmış. Filmde 3 kadreşin birbirlerinden kopuk hayatlarını görüyoruz. Özellikle babalarının ölümü sebebiyle son kez görüşen kardeşler o vakitten sonra hiç görüşmemişler. Bunu değiştiren ise abileri Francis'in Hindistan tatil planı. Her zaman Hindistan'ı görmeyi isteyen biriyseniz bu film sizin özleminizi bir nebze azaltabilir.


Nadide Hayat - 2015

Listemize yerli bir film olan Nadide Hayat ile devam ediyoruz. Başrolünde Demet Akbağ, Yetkin Dikinciler ve Sevil Akı gibi başarılı oyuncuların olduğu film bizi çok tatlı bir seyahate çıkarıyor. Eşini kaybeden bir ev hanımının üniversiteye geri dönmesi ile başlayan olaylar ardından gelen deniz turuyla başrolümüz için yeni ufuklar açıyor. İzlerken keşke bende orda olsam diyeceğiniz sahnelerin olduğu film Türk yapımı ve ülkemizde çekildiği için ziyaret etme olasılığınız listenin diğer filmlerine göre daha olası. Hayatına yeni anlamlar katan Nadide'nin bu yolculuğu sizlere de keyif verecektir.


Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili - 2018

Animasyon filmlerinin hayatımızdaki yeri gittikçe artarken bu güzel filmi koymazsak olmazdı. Drakula bu kez kendisi tatile çıkıyor. Dracula’nın canavar grubu, canavar voleybolundan egzotik günlük gezilere kadar, yavaş yolculuğu sırasında yolcu gemisinin sağladığı tüm kolaylıklardan tam olarak yararlanır. Fakat b güzel tatilin bir dezavantajı var. Dracula geminin kaptanına aşık olmaya başlar. Fakat geminin kaptanı olan insan Erica tehlikeli bir sır saklamaktadır.


Ye Dua Et Sev - 2010

Bu film Elizabeth Gilbert tarafından yazılan ve kendi yaşam deneyiminden hareketle sinemaya aynı isimli kitaptan uyarladğı romantik komedi furyasından etkilenmiş bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Elizabeth zor bir boşanma sürecinin ardından İtalya, Hindistan ve Bali'yi kapsayan bir tatile çıkar. Bu güzel yerleri evimizden izleme şansı bulduğumuz filmde Elizabeth için asıl vurucu nokta ise Felipe'nin olaylara dahil olması ile gerçekleşiyor. Yakışıklı bir karakter olan Felipe Elizabeth'i kendine aşık etmeyi başarıyor ve bu tatil filmi aynı zamanda romantik bir tura dönüyor.


45 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

YARIMKADRAJ

TAKİP ET

  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Pinterest

İLETİŞİM

© YARIMKADRAJ.COM-TÜM HAKLARI SAKLIDIR.

2024

bottom of page