top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Phoebe Waller-Bridge’in dünyasına bir bakış: En iyi 5 Phoebe Waller-Bridge dizisi

Phoebe Waller-Bridge, son yılların en başarılı ve ödüllü İngiliz oyuncu, yazar ve yapımcılarından biridir. Kendi hayatından esinlenerek yarattığı Fleabag dizisiyle hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin beğenisini kazanmış, aynı zamanda Emmy, Altın Küre ve BAFTA gibi prestijli ödüllerin sahibi olmuştur. Ayrıca, televizyona uyarladığı Killing Eve dizisiyle de gerilim türünde yeni bir soluk getirmiş ve yine pek çok ödülün adayı ve kazananı olmuştur. Phoebe Waller-Bridge’in dizileri, sıradan insanların sıra dışı hikayelerini, mizah, dram ve ironiyle harmanlayarak anlatır. Bu yazıda, Phoebe Waller-Bridge’in yapımcılığını yaptığı, yazdığı veya oynadığı en iyi 5 diziyi sizler için derledik.


1. Fleabag

Fleabag

Fleabag, Phoebe Waller-Bridge’in başrolünü oynadığı ve yazdığı bir trajikomedi dizisidir. Dizide, Londra’da yaşayan, ailesi ve arkadaşlarıyla sorunlu ilişkileri olan, cinsel açıdan doyumsuz ve kendine zarar verme eğilimi olan bir kadının hayatı anlatılır. Dizi, izleyiciyle doğrudan iletişim kuran Fleabag’in kamera karşısındaki samimi itiraflarıyla ünlüdür. Dizi, 2016 ve 2019 yıllarında iki sezon olarak yayınlanmış, toplam 12 bölümden oluşmuştur. Dizi, IMDb’de 8.7 puan almış, izleyiciler tarafından “mükemmel”, “bağımlılık yapan” ve “dokunaklı” olarak nitelendirilmiştir.


2. Killing Eve

Killing Eve

Killing Eve, Phoebe Waller-Bridge’in televizyona uyarladığı ve baş yapımcılığını yaptığı bir gerilim dizisidir. Dizide, MI6 ajanı olan Eve Polastri (Sandra Oh) ile profesyonel bir kiralık katil olan Villanelle (Jodie Comer) arasındaki kedi-fare oyunu ve karşılıklı takıntı konu edilir. Dizi, 2018 yılından beri dört sezon olarak yayınlanmış, toplam 32 bölümden oluşmuştur. Dizi, IMDb’de 8.2 puan almış, izleyiciler tarafından “heyecan verici”, “sürükleyici” ve “zekice” olarak tanımlanmıştır.


3. Crashing

Crashing

Crashing, Phoebe Waller-Bridge’in yazdığı ve oynadığı bir komedi dizisidir. Dizide, Londra’da terk edilmiş bir hastanede yaşayan altı genç insanın arkadaşlık, aşk ve cinsellik üzerine yaşadıkları maceralar anlatılır. Dizi, 2016 yılında tek sezon olarak yayınlanmış, toplam 6 bölümden oluşmuştur. Dizi, IMDb’de 7.7 puan almış, izleyiciler tarafından “eğlenceli”, “samimi” ve “taze” olarak yorumlanmıştır.


4. Run

Run

Run, Phoebe Waller-Bridge’in yapımcılığını yaptığı ve konuk oyuncu olarak yer aldığı bir romantik komedi dizisidir. Dizide, lise aşkları olan Ruby (Merritt Wever) ve Billy (Domhnall Gleeson) arasındaki bir anlaşma gereği, yıllar sonra birbirlerine “RUN” mesajı atarak hayatlarını bırakıp birlikte kaçmaları konu alınır. Dizi, 2020 yılında tek sezon olarak yayınlanmış, toplam 7 bölümden oluşmuştur. Dizi, IMDb’de 6.3 puan almış, izleyiciler tarafından “ilginç”, “romantik” ve “tutkulu” olarak değerlendirilmiştir.


5. Back to Life

Back to Life

Back to Life, Phoebe Waller-Bridge’in yapımcılığını yaptığı ve Daisy Haggard’ın yazdığı ve oynadığı bir dram dizisidir. Dizide, 18 yıl hapis yattıktan sonra memleketine dönen Miri Matteson’un yeni bir hayat kurmaya çalışması ve geçmişiyle yüzleşmesi anlatılır. Dizi, 2019 yılından beri iki sezon olarak yayınlanmış, toplam 12 bölümden oluşmuştur. Dizi, IMDb’de 7.5 puan almış, izleyiciler tarafından “duyarlı”, “komik” ve “gerçekçi” olarak tanıtılmıştır.


Phoebe Waller-Bridge’in dizileri, güçlü kadın karakterler, sivri dilli diyaloglar, beklenmedik dönüşler ve kara mizahla doludur. Her biri, farklı bir türde ve konuda olsa da, izleyiciyi hem güldüren hem de düşündüren, hem eğlendiren hem de duygulandıran dizilerdir. Phoebe Waller-Bridge, dizileriyle, insan doğasının karanlık ve komik yönlerini gözler önüne sererken, aynı zamanda izleyiciyle bir bağ kurmayı başarmıştır.


Bu yazıda, Phoebe Waller-Bridge’in yapımcılığını yaptığı, yazdığı veya oynadığı en iyi 5 diziyi sizler için derledik. Umarız beğenmişsinizdir. Siz de Phoebe Waller-Bridge’in dizilerini izlediyseniz, yorumlarınızı bizimle paylaşın.

43 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page