top of page

Platformlarda Çıkan En İyi Türk Dizi ve Filmleri

Netflix'in ülkemizde faaliyetlerini arttırmasının ardından diğer platformlarda çalışmalarını arttırdı. Yabancı platformların yanında Exxen, BluTV gibi yerli platformlarda başarılı yapımlar ortaya çıkarıyor. Platformların hayatımıza girmesi ile artan Türk internet dizileri ve filmlerinden izleyebileceğiniz yakın zaman popüler yapımları.



Kağıttan Hayatlar

Netflix ve Çağatay Ulusoy'un buluştuğu güncel yapımlardan birisi olan Kağıttan Hayatlar klişe sahnelere sahip olsa bile sinemadan keyif alan insanlar için güzel bir film denilebilir. Karizmasının ön planda olduğu yapımlara nazaran farklı bir kimlik ile karşımıza çıkan Çağatay Ulusoy Netflix yapımlarında olan kaliteli prodüksiyon ile birleşince izlemesi keyifli bir yapıma dönüşmüş. İstanbul'da yaşayan kağıt toplayıcıların hikayesini gözler önüne sermeye çalışan bir senaryoya sahip olan film 6.7 gibi iyi sayılabilecek bir IMDB puanına sahip.


Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?

Yılmaz Erdoğan'ın aynı isimli tiyatro oyunundan uyarlanan Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? filmi Netflix'in en güncel yerli filmlerinden birisi. Türk tiyatrosunun en bilinen oyunlarından birisi olan Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? oyununda Demet Akbağ'ın canlandırdığı başrolü filmde Ecem Erkek canlandırıyor. Senaryosunu yine Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı filmin yönetmen koltuğunda ise Andaç Haznedaroğlu oturuyor. 6.2 IMDB puanına sahip film izleyenlerin genel beğenisini kazanmış durumda.


Fatma

Netflix'in son dönem dizilerinden biri olan ve oldukça ses getiren Fatma dizisi temizlik işçisi olan bir kadının aynı zamanda eşini bulma mücadelesini görüyoruz. Bir temizlik görevlisi olan Fatma büyük bir kaosun ortasında kendini bulmaya başladığında bir şey fark eder. Toplum bir hizmetçiyi neredeyse hiç görmemekte ve Fatma temizlik görevlisi olarak görünmez bir yaşam sürebilmektedir. Yönetmen Koltuğunda Özer Feyzioğlu'nun oturduğu dizinin senaryosunu Özgür Önürme kaleme aldı.


Yeşilçam

Çağatay Ulusoy, Afra Saraçoğlu ve Selin Şekerci'nin başrollerini üstlendiği 2021 yapımı BluTV dizisi Yeşilçam özellikle fragmanları ile gündeme oturmuştu. Yayınlanan bölümleri ile şimdiden sevilen bir dizi olmayı başaran Yeşilçam 1960'lı yıllarda siyasi ve ekonomik koşulların çerçevesinde işlenen dizi bu süreçte bir sinema yapımcısının tekrar başarı merdivenlerini tırmanmak için mücadelesini anlatıyor. Çağatay Ulusoy'un canlandırdığı Semih Ateş karakteri dii görmüş sinema aşığı bir yapımcı olarak karşımıza çıkmaktadır.


Senkron

Senkron, oyuncu kadrosunda Özcan Deniz, Feyza Aktan, Cansel Elçin ve Uygar Özçelik gibi isimlerle Gain platformunda karşımıza çıkıyor. Fragmanda paralel evrenler ve zamanda yolculuğu sorgulayan bir sesle bizi karşılayan dizi, pişmanlıklarımızın, hatalarımızın, yarım kalan bazı aşklarımızın paralel evrenlerde başka sonuçları olabilir mi sorusunu bize soruyor. Senkron dizisi bunlardan anladığımız kadarıyla bu kafa karıştırıcı konuları ele alıyor. Özcan Deniz'in elinden çıkan yapım popülaritesini hala koruyor.


50m2

Netflix'in popüler yapımlarından birisi olan 50 metrekare ilginç ve akıcı bir anlatımla karşımıza çıkan fakat bazı sorunlar nedeniyle de ortalamanın üzerine çıkamayan bir yapım. Fakat yerli yapımlara göz attığımızda ve Leyla ile Mecnun dizisinin senaristi Burak Aksak'ın elinden çıktığı gerçeğini düşündüğümüzde kalitesini tartışmak anlamsız olur. Hatta Burak Aksak'ın Leyla ile Mecnun dizisinin ardından kaleme aldığı en iyi yapımı diyebiliriz.


Gibi

İki yakın arkadaşı izlediğimiz Exxen dizisi Gibi, Yılmaz ve İlkkan arkadaşların sürekli didişmesine rağmen ayrılamaz bir ikilidir. İkili her gün yaşanan basit talihsizlerin cisimleşmiş hali. En basit bir sorunu, çaresizliği veya olayı bile aşırı şekilde büyütebilen arkadaşlar Yılmaz ve İlkkan izlerken bolca gülebileceğiniz bir komedi dizisi. İkilinin 12 farklı hikayesini izleyebileceğiniz yapım Exxen platformundan izlenebilir durumda.


Doğu

Klasik bir Türk ailesinin isteyebileceği gibi Doğu dizisinde de oğullarının 7 yıldır okuduğu okulu bitirip mesleğe başlamasını isteyen bir aile var. Fakat 7 yıldır üniversiteden mezun olamayan Doğu bunun tam aksini istemektedir. Kendisi komedyen olmak isteyen bir gençtir. Akranlarının çoluk çocuğa karışmış olması ve üstündeki baskının her gün artışını izlediğimiz yapım bizlere trajikomik bir hikaye sunmakta.


Bir Yeraltı Sit-com'u

Son dönemin popüler isimlerinden olan Hasan Can Kaya'nın başrolünde oynadığı dizi bir gün Cem Yılmaz gibi bir komedyen olma hayali ile yanıp tutuşan İstanbul Güngören'deki ekonomik olarak zayıf bir ailenin çocuğunu bizlere göstermektedir. Çoğunlukla komedi ağırlıklı ilerleyen Bir Yeraltı Sit-com'u bizlere büyük hayallerin büyük gerçekler karşısındaki çaresizliğini ve sorunları da gösteriyor. Özellikle Konuşanlar programı ile ünlenen Hasan Can Kaya'nın başrolünde olduğu dizinin oyuncu kadrosunda Günay Karacaoğlu, Tuna Orhan ve Ezgi Gör gibi önemli oyuncular bulunuyor.


İlginç Bazı Olaylar

3 Adam ve Çok Güzel Hareketler programından tanıdığımız İbrahim Büyükak'ın hayallerinin peşinden İstanbul'a gitmeyip Bursa'da ailesi ile beraber kalsaydı neler olacağını izlediğimiz yapım hep hayallerinin peşinden gidenlerin yapımlarının arasında kendini öne çıkarmayı başarıyor. Alışılmışın dışında konusu ve komik bölümleri ile keyifli zamanlar geçirten dizi Exxen platformunda yer alıyor.


96 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page