top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Red Kid: Efsanevi Kovboy geri dönüyor

Red Kit (Özgün adı: Lucky Luke), Belçikalı karikatürist Morris tarafından çizilen ve Fransız René Goscinny tarafından yazılan ünlü bir çizgi romandır.

Gölgesinden hızlı silah çeken yalnız kovboy Red Kit, sadık beyaz atı Düldül ve sevimli köpeği Rin Tin Tin ile birlikte Amerika'nın vahşi batısında macera peşinde koşar. Suçluları temsil eden Dalton kardeşler, Kalamiti Jane, Billy Kid, Yargıç Roy Bean, Jesse James gibi tarihi ve kurgusal karakterlerle karşılaşır.

Red Kid: Efsanevi Kovboy geri dönüyor

Red Kit, 1956 yılından itibaren Türkiye'de de yayımlanmaya başladı. Türkçe adı, Red Rider ve Bil Kit isimli iki dergiden esinlenerek Ferdi Sayışman tarafından konuldu. Red Kit, hem çizgi roman hem de çizgi film olarak Türk okur ve izleyicilerin sevgisini kazandı. 1991 yılında Terence Hill'in başrolünde oynadığı bir sinema filmi de çekildi.


Red Kit, 30 yıl aradan sonra yeni bölümleriyle ekranlara dönüyor. Yeni bölümler, Fransız Achdé tarafından çiziliyor ve Laurent Gerra tarafından yazılıyor. Yeni bölümlerde, Red Kit'in yeni maceraları, yeni dostları ve yeni düşmanları yer alıyor. Red Kit, hem eski hayranlarını hem de yeni nesli eğlendirmeye devam ediyor.


Red Kit, efsanevi bir kovboy, mizahi bir kahraman ve kültürel bir miras. Red Kit'in yeni bölümlerini kaçırmayın.


12 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page