top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Sadık Ahmet filminin son fragmanı yayınlandı | 2 Şubat'ta sinemalarda

Batı Trakya Türklerinin lideri ve mücadelesinin sembolü olan Dr. Sadık Ahmet'in hayatı film oldu. TRT ve MCG'nin yapımını ortak üstlendiği "Sadık Ahmet" filmi 2 Şubat'ta tüm sinemalarda gösterime girecek.

Sadık Ahmet fragmanı

Filmin fragmanı, Dr. Sadık Ahmet'in çocukluğundan başlayarak, siyasi mücadelesine ve vefatına kadar hayatını konu alıyor. Fragman, Dr. Sadık Ahmet'in Batı Trakya Türklerinin haklarını savunmak için verdiği mücadeleyi ve yaşadıklarını gözler önüne seriyor.


Filmin yönetmenliğini Özcan Alper üstleniyor. Filmde Dr. Sadık Ahmet'i oyuncu Turgay Aydın canlandırıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Erkan Can, Nur Fettahoğlu, Renan Bilek, Taner Rumeli, İlker Aksum, Burak Satibol, Erdal Beşikçioğlu, Uğur Yücel gibi isimler yer alıyor.


Dr. Sadık Ahmet kimdir?


Dr. Sadık Ahmet, 1947 yılında Yunanistan'ın Gümülcine şehrinde doğdu. Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, Batı Trakya Türklerinin haklarını savunmak için siyasi mücadeleye girişti. 1985 yılında kurulan Batı Trakya Türk Azınlığı Milli Direnişi Partisi'nin (BTTDP) kurucusu ve ilk genel başkanı oldu.


Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya Türklerinin haklarını elde etmek için verdiği mücadelede birçok kez tehdit ve saldırıya maruz kaldı. 20 Ocak 1995 tarihinde, Yunanistan'ın Gümülcine şehrinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.


Sadık Ahmet filminin fragmanını izle

Filmin beklentileri karşılayacağı düşünülüyor


"Sadık Ahmet" filmi, Dr. Sadık Ahmet'in hayatını ve mücadelesini geniş bir izleyici kitlesine tanıtma fırsatı sunuyor. Filmin fragmanı, izleyicilerden olumlu tepkiler aldı. Filmin beklentileri karşılayacağı ve Batı Trakya Türklerinin mücadelesine ışık tutacağı düşünülüyor.

12 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page