top of page

Sevgililer Gününe Özel Filmler

Güncelleme tarihi: 25 Şub

14 şubata özel seçilmiş filmleri sizler için hazırladık. Umarım keyif alarak izlersiniz.


1) Aşk ve Gurur

Jane, Lydia, Elizabeth, Mary, Kitty Bennet adlarındaki beş kız kardeşin yaşamlarının komşuları Bay Bingley ve Bay Darcy ile iletişimleri sonrasında nasıl kökten değişime uğradığını anlatan film, bu kardeşlerin evlilik çağının gelmesiyle sürükleyici özelliğini devam ettirir. Öyle ki kızların annesi olan Bayan Bennet, Bay Bingley’i kızı Jane için oldukça ideal damat olarak görmektedir. Keza Bay Darcy de Elizabeth’i çoktan gözüne kestirmiştir bile! Peki, bu hikayede aşk mı ağır basacak yoksa gurur mu?


IMDb 7.8

2) Her (Aşk)

Karısından boşandıktan sonra yalnız yaşayan yazar Theodore, yeni bir işletim sisteminin yapay zeka programında Samantha ile tanışır. Görüntüsü olmayan, yalnızca sesini duyabildiğimiz Samantha, yalnızlık içindeki Theodore ile hayat üzerine derin sorgular içeren sorularını yönelttikçe ikisi birlikte bambaşka bir yaşam şekline doğru ilerler. Peki, majör depresyon içindeki Theodore, yapay zeka ürünü olan Samantha ile bu süreci aşabilecek mi?



IMDb 8.0

3) Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan)

İki yıldır ilişki yaşadıkları Clementine’e (Kate Winslet) dair tüm hatıraları tıbbi yöntemle sildiren Barish, bu süreç devam ederken ilişkideki mutlu anları uykusunda yeniden yaşar, duygularına karşılıksız kalamaz ve hafıza silme işlemine müdahale eder. Çünkü pişman olmuştur!



IMDb 8.3

4) Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi

Seksenli yaşlarda doğan ve yıllar geçtikçe gençleşen Benjamin Button’ın sahnelenen tuhaf hikayesinin temeli I. Dünya Savaşı sırasında oğlunu kaybeden, kör olan bir saatçinin tren garı için tasarladığı saatin geriye doğru işlemesini sağlamasına ve bu aşamada Benjamin Button’ın yaşlı doğup bebekken ölmesine kadar ilginç yaşam hikayesini ortaya çıkarır. Benjamin’i bu tuhaf hikayesinde bir de aşk macerası beklemektedir.



IMDb 7.8

5) Zaman Yolcusunun Karısı 2009

Sevgilinle dışarıda hava soğukken sıcacık evinde zamanda yolculuk, aşk ve romantizm aromalı bir film izlemeye ne dersin? Audrey Niffenegger’in aynı adlı romanından uyarlanan The Time Traveler’s Wife filmi, kütüphaneci Henry DeThamble’ın genetik bir bozukluk sebebiyle zamanda yolculuk yapmasını bu süreçte Clare Abshire adındaki bir ressama aşık olmasını konu edinir.



IMDb 7.1



32 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page