top of page

Sinematografisi ile Hayran Kalacağınız 5 Film

Güncelleme tarihi: 11 Nis 2021

Sinemanın bizlere sunduğu o muhteşem görsellik bazı filmlerde gerçekten çok üstlere çıkıyor. Bu listemizde sizleri o muhteşem eserlerin bazıları ile tanıştıracağız.


Aşıklar Şehri (La La Land) - 2016

IMDB: 8.0

Bir müzikal ve herkesin az çok duyduğu tanıdık La La Land filmiyle listemize başlıyoruz. Filmin başında tesadüfen birbirlerinin yanından geçen başrolleri görmemiz ile hikaye başlıyor. Jazz müziği hayranı ve bunu dünyaya tanıtmak hayali ile yanıp tutuşan Sebastian ile kendi yerini açmak istemektedir. Bunun için çalıştığı yerde çalışan Mia ise oyuncu olmayı isteyen bunun hayali ile yaşayan bir kadın. Filmografisinin müzikalle harmanlanmış olması Aşıklar Şehri'nin izlerken çok keyif veren bir yapım haline gelmesine sebep oluyor. Yönetmen koltuğunda Damien Chazelle’nin oturduğu filmde Sebastian karakterini Ryan Gosling, Mia karakterini ise Emma Stone canlandırmaktadır.


Soğuk Savaş (Cold War) - 2018

IMDB: 7.6

Listenin sıradaki filmiyse siyah beyaz bir yapım. 2018 çıkışlı filmde Oscar ödüllü Pawel Pawlikowski filmi siyah beyaz muhteşem bir sanat eserine çevirmiş. Hikaye iki kişinin, hatta iki zıt karakterli kişinin 1950'lerde olan soğuk savaş atmosferi içerisinde birbirlerini bulması üzerine başlıyor. Polonya'da karşılaşan ikili politika, savaş yıllarının soğukluğu ve baskınlığı ile mümkün olamayacak bir zamanda, zorlukların zirvesindeki bir aşkı yaşamaya çalışıyorlar.

Başrollerinde Joanna Kulig (Zula) ile Tomasz Kot'un (Wiktor) bulunduğu filmin oyuncu kadrosunda Borys Szyc (Kaczmarek) Agata Kulesza (Irena) ve Cédric Kahn (Michel) gibi isimler bulunuyor.


Suspiria - 2018

IMDB: 6.8

Suspira, 1977 yılında çekilen aynı isimli filmin yeniden çekimi. Fakat farklı bir bakış açısıyla. Suspira dünyanın en iyi dans okullarından birinde eğitime başlıyor. Fakat bu okul ve çevresinde dönen olaylar hiç normal değildir. Korku ve gerilim türlerinde olan bu film iki buçuk saatlik uzun süresi boyunca korkuyu basit filmlerin aksine kurgu, müzik, dekorla bizlere veren filmin filmografisi ise çok farklı bir kalitede. Yönetmen koltuğunda oturan Luca Guadagnino çok başarılı bir iş çıkarmış. Oyuncu kadrosunda ise Tilda Swinton, Dakota Johnson, Chloë Grace Moretz ve Mia Goth gibi usta oyuncular yer alıyor.


Kan Dökülecek (There Will Be Blood) - 2007

IMDB: 8.2

Epic bir dram filmi olan Kan Dökülecek yine iki buçuk saatlik uzun süresi ile dikkat çeken filmlerden. Filmde ömrünü petrol aramakla tüketen hırslı ve kötü bir milyarderin oğlu Bunny tarafından bizlere 20. yüzyıla geçerken değişen dünya düzeni anlatılıyor. Altına yaşanan büyük saldırının başından 1929 buhranına kadar olan süreçteki kapitalizmin zirveye tırmanışı ve bu kapitalist sisteme petrolü merkez alarak yapılan eleştiriye sahip film bu kadar şeyin yanında sinematografisini de çok iyi bir şekilde bizlere yansıtmayı başarmış bir film. Yönetmen koltuğunda Paul Thomas Anderson'ın yer aldığı Kan Dökülecek, Daniel Day‑Lewis, Paul Dano, Dillon Freasier ve Ciarán Hinds gibi isimleri kadrosunda bulunduruyor. Daniel Day‑Lewis bu filmle En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'nın da sahibi olmuştur.


Hizmetçi (The Handmaiden) - 2016

IMDB: 8.1

Sarah Waters’ın Fingersmith kitabından uyarlama olan Hizmetçi filmi temelinde iki kişinin yapmaya çalıştığı bir dolandırıcılık operasyonu üzerine kurulu. Zengin bir kadının parasına göz diken bu insanlar eve bir hizmetçi kız yerleştiriyor. Dolandırıcılardan birisinin kendini çok saygın birisi gibi göstererek kadına yanaşmaya çalışması ile planları işliyor gözüken filmde aslında hiçbir şey göründüğü kadar kolay olmuyor. Yine sinematografisiyle sizleri kendisine hayran bırakacak bir film olan Hizmetçi Güney Kore sinemasının başarılı örneklerinden birisi. Oyuncu kadrosunda bulunan Min-hee Kim, Kim Tae-ri, Jung-woo Ha ve Jin-woong Jo ile yönetmen koltuğunda oturan Park Chan-Wook filmi beklenmedik bir seviyeye çekmeyi başarmışlar.


58 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page