top of page

Spaceman incelemesi: Bir Astronotun Sonsuz Yolculuğu

Netflix, son zamanlarda bilim kurgu severleri sevindiren yeni filmlerle karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri de, komedi oyuncusu Adam Sandler'ın başrolünde olduğu Spaceman. Film, uzayda geçen ve sıra dışı bir hikaye anlatıyor. Film, Çek yazar Jaroslav Kalfar'ın Spaceman of Bohemia adlı romanından uyarlanmış. Yönetmenliğini ise, Breaking Bad, Chernobyl gibi dizilerden tanıdığımız Johan Renck yapıyor. Filmde, Adam Sandler'a Carey Mulligan, Paul Dano, Kunal Nayyar, Lena Olin ve Isabella Rossellini gibi isimler eşlik ediyor.

Spaceman

Spaceman, uzay sisteminin kenarına altı aylık bir araştırma görevine çıkan bir astronotun, Jakub'un (Sandler), Dünya'ya döndüğünde arkasında bıraktığı evliliğinin onu beklemeyebileceğini fark etmesiyle başlıyor. Karısı Lenka'yla (Mulligan) işleri düzeltmeye çalışan Jakub, gemisinin derinliklerinde saklanan, zamanın başlangıcından gelen gizemli bir yaratıkla karşılaşıyor. Hanuš (Dano seslendirmesiyle) Jakub'a, işlerin nerede yanlış gittiğini anlamasında yardımcı oluyor.


Film, bilim kurgu türüne ilginç bir bakış açısı getiriyor. Uzayda geçen bir film olmasına rağmen, uzayın teknik ve fiziksel yönlerinden çok, uzayın psikolojik ve felsefi yönlerine odaklanıyor. Film, yalnızlık, hayatta kalma, aşk, pişmanlık, anlam arayışı gibi temaları işliyor. Filmde, Jakub'un uzayda yaşadığı maceralar, Dünya'da bıraktığı hayatı ve geçmişiyle iç içe geçiyor. Film, hem Jakub'un hem de Hanuş'un karakter gelişimini gösteriyor. Filmde, uzayda geçen bazı sahneler görsel olarak çok etkileyici. Özellikle, Jakub'un uzay yürüyüşü yaptığı ve Hanuş'la tanıştığı sahne akılda kalıcı.


Film, elbette bazı eksiklikler de barındırıyor. Film, bazen tempoyu düşürüyor ve sıkıcı hale geliyor. Film, bazı noktalarda mantık hataları yapıyor ve izleyiciyi tatmin etmeyen cevaplar veriyor. Film, komedi unsurlarını da içeriyor, ancak bunlar genellikle zorlama ve gereksiz duruyor. Film, Adam Sandler'ın farklı bir rolde izleyiciyle buluşmasını sağlıyor, ancak Sandler'ın oyunculuğu bazen ikna edici olmuyor.


Spaceman, bilim kurgu severler için ilgi çekici bir film. Film, uzayda geçen sıra dışı bir hikaye anlatıyor ve izleyiciyi düşündürüyor. Film, hem görsel hem de duygusal olarak izleyiciyi etkiliyor. Film, bazı kusurları olsa da, genel olarak başarılı bir uyarlama. Film, bilim kurgu türünün sınırlarını zorlayan ve farklı bir deneyim sunan bir film.


Türü sevenler için 10 üzerinden 6.5 puan verebiliriz. Film, bilim kurgu tutkunlarına ve Adam Sandler hayranları için kesinlikle önerilir. Film, Netflix'te yayınlandı.

209 görüntüleme0 yorum

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page