top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Sürpriz Sonlu Filmler

Sinema tutkunlarının en sevdiği şeylerden biri de sonu ile ters köşe yapan filmlerdir. Bu filmler izleyiciyi şaşırtmak, düşündürmek ve etkilemek için beklenmedik bir final sunar. Bazı filmler ise sonu ile ters köşe yapmak için öyle karmaşık ve akıl almaz hikayeler kurar ki izleyiciyi hayrete düşürür. İşte sonu ile ters köşe yapan 9 film önerisi:


1. The Sixth Sense (Altıncı His)

Bu filmi izlemeyen kalmamıştır ama yine de hatırlatmakta fayda var. Küçük bir çocuğun ölülerle iletişim kurabildiğini iddia ettiği psikolojik gerilim filmi, sonunda ortaya çıkan gerçekle izleyiciyi şoke eder.


2. The Prestige (Prestij)

İki rakip sihirbazın arasındaki rekabeti anlatan film, sihirbazlık dünyasının sırlarını ve hilelerini gözler önüne serer. Filmdeki sihirbazların yaptığı numaralar kadar, filmin sonundaki büyük sürpriz de izleyiciyi büyüler.


3. The Usual Suspects (Olağan Şüpheliler)

Bir gemideki patlamayı araştıran polislerin sorguladığı tek hayatta kalan olan Verbal Kint'in anlattığı hikaye, film boyunca izleyiciyi yanıltır. Filmin sonunda ise Verbal Kint'in kim olduğunu öğreniriz ve her şeyin bir yalan olduğunu anlarız.


4. Fight Club (Dövüş Kulübü)

Bir sigorta memurunun hayatına giren gizemli Tyler Durden ile kurduğu dövüş kulübünü konu alan film, aslında çok daha derin ve karanlık bir hikayeye sahiptir. Filmin sonunda ise Tyler Durden'in gerçek kimliği ortaya çıkar ve izleyiciyi şaşkına çevirir.


5. The Others (Öteki)

İkinci Dünya Savaşı sonrasında iki çocuğuyla birlikte yaşayan Grace'in evinde yaşadığı olayları anlatan film, korku ve gerilim unsurlarıyla doludur. Filmde evdeki perili olayların sebebini araştıran Grace, sonunda gerçeği öğrenir ve kendisiyle yüzleşir.


6. Shutter Island (Zindan Adası)

Bir akıl hastanesinde kaybolan bir hastayı aramak için adaya giden iki federal ajanın başından geçenleri anlatan film, psikolojik bir labirenttir. Filmde adada yaşanan gizemli olayların ardındaki gerçek, filmin sonunda açığa çıkar ve izleyiciyi hayrete düşürür.


7. The Game (Oyun)

Zengin ve sıkıcı bir hayat yaşayan Nicholas Van Orton'un doğum gününde kardeşi tarafından hediye edilen gizli bir oyunun içine sürüklenmesini anlatan film, gerçeklik ve hayal arasındaki sınırı bulanıklaştırır. Filmde Nicholas'ın yaşadığı macera dolu oyunun amacı ve sonucu, filmin sonunda belli olur ve izleyiciyi ters köşeye yatırır.


8. The Village (Köy)

İzole bir köyde yaşayan insanların, ormanın dışındaki tehlikelerden korunmak için attıkları adımları anlatan film, sürpriz bir sonla bitiyor. Köyün gerçek doğası ve gerçekte ne olduğu, film boyunca gizemini korur ve sonunda ortaya çıkan gerçek, izleyiciyi şaşırtır.


9. Memento

Kısa süreli hafıza kaybı yaşayan bir adamın, karısının öldürülmesinin intikamını almaya çalışmasını anlatan film, zaman dilimleri ve hikayenin geriye doğru anlatılmasıyla ilgi çekiyor. Filmin sonunda ise izleyici, hikayenin aslında ne olduğunu öğreniyor ve şaşkınlığını gizleyemiyor.


292 görüntüleme0 yorum

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page