top of page

Tatlarının Damağınızda Kalacağı Birbirinden Sürükleyici 5 Mini Dizi Önerisi

Sürükleyici 5 Mini Dizi

Uçsuz bucaksız dizi dünyasına göz attığımızda birçok popüler dizinin yanı sıra çok fazla bilinmeyen ve popüler olmayı hak eden projelerin de olduğunu görmekteyiz. Bu içerikte dizi izlemek isteyen ama çok vakti olmayan ve bir sezonluk dizi arayışında olanlar için azınlık tarafından izlenmiş ve çok duyulmamış -imdb puanı düşükten yükseğe sıralanmış- mini dizilere yer vereceğiz.


1. Born to Kill

Born to Kill

Imdb: 7.2

Bölüm Sayısı: 4

Sam annesiyle yaşayan, derslerinde başarılı olan ve hem annesine hem de annesinin çalıştığı yerdeki yaşlı hastalara sevecen davranan 16 yaşında bir gençtir. Sam’ in annesi oğlunu kendi gerekçeleriyle babasının yaşamadığı yalanıyla büyütmüştür ve Sam bu konuda kendini hep eksik hisseder. Sizlere buraya kadar her şey normal gözükecektir. Fakat Sam klasik yaşamında normal görünüşünün yanı sıra içinde sadece onun bildiği psikopatik duygular taşıyan bir çocuktur. Okulda Chrissy adında bir kızla tanışmasıyla içerisinde bulunan -tabiri caizse- psikolojik açlığı keşfeden Sam, esas kişiliğini dışarı akıtmaya başlar. 4 bölümlük olmasıyla tadı damağınızda kalacak dizi boyunca Sam’ in korkutucu hayal dünyasına ve bir psikopatın doğuşuna tanıklık edeceksiniz.


2. The Stranger

The Stranger

Imdb: 7.3

Bölüm Sayısı: 8

Düşünsenize, mükemmel geçen gününüzde bir anda gizemli bir kişi eşinizin hamilelik konusundan size kumpas kurduğunu, hatta çocuklarınızın bile sizden olmadığını söylüyor. Bu durumda ne yapardınız? İşte The Stranger’ de olaylar böyle başlar. Kendi içerisinde üç olaydan oluşan dizinin birinci ayağı başrol olan Adam’ ın yaşadığı bu andır. Diğer çarpıcı olay ise Adam’ ın büyük oğlu ve arkadaşlarının gittiği bir parti sonrasında Dante isimli arkadaşlarının çıplak ve yaralı bir vaziyette ormanda bulunmasıdır. Tüm şehir bu olayla çalkalanır. Üçüncü durum ise başrolümüzün yanına gelen yabancı kadının dizideki dedektifin arkadaşı olan bir kadınla yollarının kesişmesi ve kızıyla alakalı şantaj yapmasıdır. Çok karışık geldi, değil mi? Ama size söylemeliyim ki bu üç olay dizinin sonunda ustalıkla birleştirilerek sizlerin ağzınızın açık kalmasını sebep olacaktır. Harlen Coben’ in romanından uyarlama The Stranger, 8 bölüm boyunca gerilim ve gizemi doruk noktasında tutacak ve sizleri diziye bağlayacaktır.


3. And Then There Were None

And Then There Were None

Imdb: 7.8

Bölüm Sayısı: 3

Gizem-gerilim kategorisine giren dizi, Agatha Christe’ nin On Kişiydiler eserinden uyarlanmıştır. 1939’ un İngiltere’ sinde geçen And Then There Were None’ de, birbirini tanımayan 10 yabancı kişi gizemli bir kişi tarafından Soldier adasında bulunan bir malikâneye davet edilir. Bu insanlar bot aracılığıyla adaya ulaştıklarında ev sahibi ortada yoktur. Konuklar ev sahibinin sonradan geleceğini düşünerek birbirleriyle tanışmaya başlarlar. Bir süre sonra bir konuk ortadan kaybolur. Aralarında bir katil olduğunu anlayan konuklar arasında gerilim başlar. Geriye kalan 9 kişi hayatta kalmayı başarabilecekler mi?


4. Unorthodox

Unorthodox

Imdb: 8.0

Bölüm Sayısı: 4

Esty, Williamburgs’ ta Satmar isimli bir Yahudi cemaatinin üyelerinden birisidir. Fakat o kadar insanın içinde kendini ayrık otu gibi hisseder, her ne kadar cemaatteyse de katı kurallar ve sözde kültür unsurları ona saçma gözükür. Bunu çevresindeki insanlar da fark ederek onu garipserler. 19 yaşında olan Esty görücü usulü evlendirilir. Başrolümüz yaşadığı ikilemleri eşiyle paylaşmayı düşünürken üzerine daha katı sorumluluklar yüklenir. Cemaat karı kocanın özel hayatına kadar bilmek ister ve onlara bu konuda baskı uygular. Tüm bu olanlara katlanamayan Esty Berlin’ e kaçar. Her ne kadar kocasının iyi niyetli birisi olduğunu bilse de onun istediği özgürce yaşam sürmektir. Dizi temsilen Esty olmak üzere kadınların özgürlük arayışına ve Yahudilerin dini yaşamına derinde değinir.


5. Unsere Mutter Unsere Vater

Unsere Mutter Unsere Vater

Imdb: 8.4

Bölüm Sayısı: 3

II. Dünya savaşıyla alakalı birçok film ve dizi olduğunu biliyorsunuz. Unsere Mutter Unsere Vater ise bir yönüyle bu dizi ve filmlerden ayrılıyor: Perspektifin daha çok askerler üzerinde olması. Tüm gerçekliğiyle savaşı ele alan dizi, 5 arkadaşın savaş öncesi ve sonrası değişimlerini ele almaktadır.

36 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page