top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Taylor Swift'in The Eras Tour detaylı incelemesi

Taylor Swift: The Eras Tour, pop yıldızının 17 yıllık kariyerinin her dönemini birer birer anlatan, en büyük projesi olarak karşımıza çıkıyor. Üç saatlik 44 şarkılık gösteri, iptal edilen Lover Fest'in ardından canlı müziğe muhteşem bir dönüş niteliğinde. Swift, her albümü için farklı bir dünya yaratıyor ve seyirciyi büyülüyor.

Taylor Swift'in The Eras Tour incelemesi

Film, Swift'in yedinci stüdyo albümü olan Lover ile başlıyor. Pembe, mavi ve sarı pastel tonlarının hakim olduğu bu bölümde, Swift parıltılı bir mayoyla "Miss Americana and the Heartbreak Prince" ve "Cruel Summer" gibi şarkıları söylüyor. Dansçılarının uçuşan kumaşlarla yaptığı koreografi ise göz alıcı. Ayrıca "Lover" klibindeki kar küresindeki ev de sahnenin arkasında beliriyor ve hayranlarına bir sürpriz yapıyor.


Filmdeki ikinci bölüm, Swift'in sekizinci albümü olan Folklore ile devam ediyor. Bu bölümde sahne, ormanlık bir alana dönüşüyor ve Swift beyaz bir elbiseyle "Cardigan" ve "Exile" gibi şarkıları seslendiriyor. Folklore, Swift'in alternatif rock tarzında yaptığı ilk albüm olduğu için bu bölümde daha sakin ve melankolik bir atmosfer var.


Üçüncü bölümde ise Swift'in dokuzuncu albümü olan Evermore geliyor. Bu bölümde sahne, kış mevsimini andıran beyaz ve mavi tonlara bürünüyor ve Swift kırmızı bir ceketle "Willow" ve "No Body, No Crime" gibi şarkıları söylüyor. Evermore da Folklore gibi alternatif rock tarzında bir albüm olduğu için bu bölüm de Folklore'a benziyor ancak daha hareketli ve gizemli bir havası var.


Dördüncü bölümde ise Swift'in yeniden kaydettiği ilk albüm olan Fearless (Taylor's Version) yer alıyor. Bu bölümde sahne, altın rengi ışıklarla aydınlanıyor ve Swift mor bir elbiseyle "Love Story" ve "You Belong With Me" gibi klasikleşmiş şarkıları söylüyor. Fearless, Swift'in country müzikten pop müziğe geçiş yaptığı albüm olduğu için bu bölümde hem nostalji hem de coşku var.

Taylor Swift'in The Eras Tour incelemesi

Beşinci bölümde ise Swift'in yeniden kaydettiği ikinci albüm olan Red (Taylor's Version) geliyor. Bu bölümde sahne, kırmızı renge boyanıyor ve Swift siyah bir elbiseyle "I Knew You Were Trouble" ve "All Too Well" gibi şarkıları söylüyor. Red, Swift'in en duygusal albümlerinden biri olduğu için bu bölümde hem aşk hem de acı var.


Altıncı bölümde ise Swift'in altıncı albümü olan Reputation yer alıyor. Bu bölümde sahne, siyah ve gri tonlara bürünüyor ve Swift deri bir tulumla "Look What You Made Me Do" ve "End Game" gibi şarkıları söylüyor. Reputation, Swift'in medya tarafından eleştirildiği dönemde yaptığı albüm olduğu için bu bölümde hem öfke hem de güç var.


Yedinci bölümde ise Swift'in beşinci albümü olan 1989 geliyor. Bu bölümde sahne, neon renklerle aydınlanıyor ve Swift pembe bir ceketle "Blank Space" ve "Shake It Off" gibi şarkıları söylüyor. 1989, Swift'in tamamen pop müziğe geçtiği albüm olduğu için bu bölümde hem eğlence hem de dans var.


Sekizinci bölümde ise Swift'in dördüncü albümü olan Speak Now yer alıyor. Bu bölümde sahne, mor ve pembe tonlara bürünüyor ve Swift beyaz bir gelinlikle "Mine" ve "Back To December" gibi şarkıları söylüyor. Speak Now, Swift'in tamamen kendi yazdığı ilk albüm olduğu için bu bölümde hem romantizm hem de pişmanlık var.

Taylor Swift'in The Eras Tour incelemesi

Dokuzuncu bölümde ise Swift'in üçüncü albümü olan Fearless geliyor. Bu bölümde sahne, yeşil ve mavi tonlara bürünüyor ve Swift sarı bir elbiseyle "You Belong With Me" ve "Fifteen" gibi şarkıları söylüyor. Fearless, Swift'in en çok ödül alan albümü olduğu için bu bölümde hem başarı hem de mutluluk var.


Onuncu ve son bölümde ise Swift'in ilk albümü olan Taylor Swift yer alıyor. Bu bölümde sahne, kahverengi ve turuncu tonlara bürünüyor ve Swift mavi bir gömlekle "Tim McGraw" ve "Our Song" gibi şarkıları söylüyor. Taylor Swift, Swift'in country müzikle başladığı albüm olduğu için bu bölümde hem sadelik hem de samimiyet var.


Taylor Swift: The Eras Tour, Swift'in müzikal yolculuğunu gözler önüne seren, hayranlarını mest eden, eleştirmenleri etkileyen bir film. Swift, her döneminin kendine özgü bir ruhu olduğunu kanıtlıyor ve seyirciyi büyük bir maceraya davet ediyor. Bu filmi kaçırmayın!


İnceleme yazımızın sonuna geldik. Umarız beğenmişsinizdir. Bize Taylor Swift'in The Eras Tour filmi hakkındaki düşüncelerinizi yormlarda yazabilirsiniz.

42 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page