top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Televizyon Tarihinde Rekor Kıran Yüksek Bütçeli 10 Dizi

Dünya genelinde milyonlarca hayran kitlesine sahip olan Game of Thrones, HBO'nun en popüler dizilerinden biri olarak öne çıkıyor. George R.R. Martin'in kaleme aldığı romanlardan uyarlanan dizi, başlangıçta 5 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilirken son sezonlara doğru bu rakam 15 milyon dolara kadar çıktı. Çekimleri Birleşik Krallık, Hırvatistan, İzlanda, İspanya, Malta ve Fas gibi birçok farklı ülkede gerçekleştirilen dizi, 8 sezon boyunca izleyicileri ekrana kilitledi.

Game of Thrones, yapılmış en pahalı 10 dizinin listesinde yer alırken, diğer dizilerin de bütçeleri oldukça yüksek seviyelerde bulunuyor. Apple TV+'ın SEE dizisi, bölüm başına 15 milyon dolarlık bir bütçeyle çekildi ve Francis Lawrence'ın yapımcılığını üstlendiği dizinin başrolünde Jason Mamoa yer aldı. Disney+'ın ilk orijinal yapımlarından olan The Mandalorian, bölümlere ortalama 15 milyon dolarlık bir bütçe ayrılarak Star Wars evreninde yeni bir sayfa açtı. HBO'nun II. Dünya Savaşı sırasında geçen Pacific dizisi, bölüm başına 20 milyon dolar harcama yaparak döneminin en yüksek bütçeli mini dizilerinden biri oldu.

Game of Thrones'un spinoff'larından biri olan House of Dragon, bölüm başına 20 milyon dolarlık bir bütçeyle çekildi ve Game of Thrones'ta yaşananlardan 172 yıl öncesini konu aldı. Marvel Sinematik Evreni'nin televizyon dizilerine de ağırlık verdiği WandaVision, bölüm başına 25 milyon dolarlık bir bütçeyle hayata geçirildi. Netflix'in popüler dizisi Stranger Things, son sezonunda bölüm başına 30 milyon dolarlık bir harcama yaparak adından söz ettirdi. Orta Dünya'nın birinci çağını anlatan Yüzüklerin Efendisi spinoff'u, bölüm başına 58 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilerek en çok bütçe ayrılan yapım oldu. Ancak, Amazon Prime'da yayınlanan dizinin beklentileri karşılamadığı yönünde yorumlar aldığı da bir gerçek.

Bu dizilerin her biri, bütçeleriyle birlikte büyük beklentiler yaratırken, izleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı. Dünya genelinde milyonlarca hayran kitlesine sahip olan bu yapımlar, yüksek prodüksiyon değerleriyle de dikkat çekiyor.

111 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page