top of page

The Falcon and The Winter Soldier İncelemesi

Güncelleme tarihi: 25 Nis 2021

Başrol karakterlerini Falcon, Winter Soldier ve yeni Kaptan Amerika yer alıyor. Dizide net bir kötü karakterimiz yer almıyor daha çok bir ezilmişler grubundan oluşan bir noktada haklı sebeplere sahip bir grup insanın içinde öznelleştirilmiş kötülerimiz var. Flag smasher adından da ki kötü grubu basit suçlar işleyen hırsızlık yağma dan öteye çok geçmeyen bir topluluk bu topluluğun elindeki güç ve arkasında ki grup filmin kilit noktalarından diyebiliriz.


Dizide yeni Kaptan Amerika'nın Görevinde başarılı ama özel bir gücü olmayan iyi bir Amerikan askeri olarak gösterilerek kalkanı ve kıyafetiyle dışarıdan tam bir kaptan amerika gibi dursa da açıkçası hiç bir izleyici bu kaptan amerikayı beğenmedi tabi dizinin amacı da halka yeni bir kaptan amerika sunmak değil bu kaptanımıza verilmesi gerekenden çok fazla yük yüklendi açıkçası bu yükü kaldıramaması beklenen bir durumdu bizi şaşırtıp güzel bir kaptan izleyecek miyiz bakalım.


Diğer başrolümüz Falcon'un sivil hayatından bir çok sahneyle bize daha yakından tanıma şansı sunan dizide bir kahramanın hayatının her zaman şaşalı olmadığını göstermeye çalışıldı diyebiliriz ama tony gibi zengin bir tanrı yada bir kral değilseniz.



Winter soldier geçmişten gelen problemleriyle cebelleştiğini izliyoruz. Yaptığı onca kötülüğe rağmen hala ona üzülüyoruz izlerken. Geçmişinde yaptıklarının onu ne hale getirdiği çok net şekilde görüyoruz Kaptan Amerika'nın ona güvenmemesinin ve onu haklı çıkartmak için verildiği çabayı çok net şekilde dizi bize gösteriyor Falcon ile olan ilişkisinin problemlerine etkisini ve dizinin aklındaki önemi hatıra sayılır derecede fazla .

Dizde daha önceki filmlerde gördüğümüz yan karakterlerden olması bizi evrene daha dahil etti bu detaylar gerçekten güzeldi özlem giderdik. Tabi bazı sahnelerde de marvel dizisi izlediğimizi unuttuk diyebiliriz . Netflix de çıkmış ortalama bir dizi edası veren bir kaç sahne var bu sahneleri saymazsak izleyebileceğiniz güzel bir dizi 1 ve 2 bölümler biraz sıkıcı gelebilir ama ilerleyen bölümlerde olay akışı sizi iyice sarıyor.


Ayrıca dizide Türkiye ile ilgili sahne var bayrakları hazır edelim.



69 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page