top of page

The Marvels Filminin Çizgi Romanlarındaki Hikayesi ve Marvel Sinematik Evreni'ndeki (MCU) Yansıması

Bu yazımızda Marvel Sinematik Evreni'nde yeni yayınlanan fragmanı ile gördüğümüz "Captain Marvel 2" olarak bilinen The Marvels filminin çizgi roman ve sinema evrenindeki hikayelerini inceleyeceğiz.


Filmin yönetmenliğini Nia DaCosta üstlenmektedir ve başrollerinde Brie Larson (Carol Danvers/Captain Marvel), Teyonah Parris (Monica Rambeau) ve Iman Vellani (Kamala Khan/Ms. Marvel) gibi oyuncular yer almaktadır. Filmin hikayesi, Carol Danvers'in maceralarına devam ederken Monica Rambeau ve Kamala Khan gibi diğer kahramanların da hikayelerine odaklanmaktadır. Ancak, Kamala Harris ile Captain Marvel arasında herhangi bir resmi bağlantı bulunmamaktadır.

Çizgi romanlarda Captain Marvel'ın hikayesi, Carol Danvers'in süper kahraman olarak ortaya çıkışını ve güçlerini keşfetmesini anlatırken, Kamala Harris ise ABD siyasetinde yer alan bir politikacıdır.


"The Marvels", Marvel Sinematik Evreni'ndeki bir gelecek film olan "Captain Marvel 2" olarak bilinen bir filmin resmi başlığıdır. Filmin yönetmenliğini Nia DaCosta üstlenmektedir ve başrollerinde Brie Larson (Carol Danvers/Captain Marvel), Teyonah Parris (Monica Rambeau) ve Iman Vellani (Kamala Khan/Ms. Marvel) gibi oyuncular yer almaktadır.


Filmin hikayesi, Carol Danvers'in maceralarına devam ederken Monica Rambeau ve Kamala Khan gibi diğer kahramanların da hikayelerine odaklanmaktadır. Ancak, Kamala Harris ile Captain Marvel arasında herhangi bir resmi bağlantı bulunmamaktadır. Çizgi romanlarda Captain Marvel'ın hikayesi, Carol Danvers'in süper kahraman olarak ortaya çıkışını ve güçlerini keşfetmesini anlatırken, Kamala Harris ise ABD siyasetinde yer alan bir politikacıdır.



Çizgi Roman Hikayesi:

Çizgi romanlarla ilgili bir karşılaştırma yaparken Kamala Harris ile Captain Marvel arasında bir bağlantı bulunmamaktadır. Captain Marvel, Carol Danvers adlı bir süper kahraman karakteridir, Kamala Harris ise ABD siyasetinde yer alan bir politikacıdır. Çizgi romanlarda Captain Marvel'ın hikayesi, Carol Danvers'in süper kahraman olarak ortaya çıkışını ve güçlerini keşfetmesini anlatırken, Kamala Harris'in ise siyasi kariyeri ve politik etkisiyle ilgili bir hikaye bulunmamaktadır.

Ancak, belirtmek gerekir ki, Kamala Khan adlı bir karakter Marvel Comics'in çizgi romanlarında yer almaktadır. Kamala Khan, 2013 yılında yaratılan bir süper kahraman karakteridir ve "Ms. Marvel" olarak bilinir. Kamala Khan, Pakistan asıllı Amerikalı bir genç kızdır ve New Jersey'de yaşamaktadır. Kamala, süper güçlere sahip olan Carol Danvers'in hayranıdır ve onun izinden giderek kendisi de Ms. Marvel olarak suçlularla mücadele etmeye başlar.

Captain Marvel ve Ms. Marvel (Kamala Khan), çizgi romanlarda ayrı ayrı karakterlerdir, ancak bazı hikayelerde bir arada yer almışlardır. Örneğin, "The Mighty Captain Marvel" adlı bir çizgi roman serisinde, Carol Danvers ve Kamala Khan birlikte maceralara atılmışlardır. Ancak, MCU filmleri şu ana kadar Kamala Khan/Ms. Marvel karakterine yer vermemiştir ve Kamala Harris ile Captain Marvel arasında herhangi bir resmi bağlantı bulunmamaktadır. Film Hikayesi: Marvel Sinematik Evreni (MCU), Marvel Comics'in çeşitli karakterlerini temel alan bir dizi süper kahraman filmlerinden oluşan bir film evrenidir. MCU, 2008 yılında başlayan "Iron Man" filmi ile başlamış ve "The Avengers", "Thor", "Captain America", "Guardians of the Galaxy" gibi birçok farklı filmi içermektedir. MCU, süper kahramanların maceralarını birbirine bağlı bir hikaye anlatısıyla birleştirir ve filmlerdeki karakterlerin çeşitli etkileşimlerini ve olaylarını anlatır.

"The Marvels" ise, Marvel Sinematik Evreni'ndeki bir gelecek film olan "Captain Marvel 2" olarak bilinen bir filmin resmi başlığıdır. Filmin yönetmenliğini Nia DaCosta üstlenmektedir ve başrollerinde Brie Larson (Carol Danvers/Captain Marvel), Teyonah Parris (Monica Rambeau) ve Iman Vellani (Kamala Khan/Ms. Marvel) gibi oyuncular yer almaktadır. Filmin hikayesi, Carol Danvers'in maceralarına devam ederken Monica Rambeau ve Kamala Khan gibi diğer kahramanların da hikayelerine odaklanmaktadır. Filmin tam olarak ne hakkında olduğu hala tam olarak belirsizdir.


Marvel Sinematik Evreni'ndeki "The Marvels" filminde, Carol Danvers/Captain Marvel, Monica Rambeau ve Kamala Khan/Ms. Marvel gibi farklı süper kahramanların hikayeleri bir arada anlatılmaktadır. Ancak, Kamala Harris ile Captain Marvel arasında herhangi bir resmi bağlantı bulunmamaktadır. Çizgi romanlarda Captain Marvel ve Ms. Marvel (Kamala Khan), ayrı ayrı karakterlerdir, ancak bazı hikayelerde bir arada yer almışlardır. "The Marvels" filminin tam hikayesi hala belirsizdir ve hayranlar tarafından heyecanla beklenmektedir.

22 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page