top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

2021 Yılında Çıkacak Filmler

Güncelleme tarihi: 11 Nis 2021

Ne bekliyoruz? Çok heyecanlı mıyız? Bu sorular çok basit. 2021 bir aksilik olmadığı sürece bizi sonuna kadar tatmin etmek için geliyor. Bu seneden sarkan filmlerle beraber biz sinema severlerin buruk ama müthiş yılı olabilir. Buruk diyoruz çünkü Covid nedeniyle sinemalarda izleyemeyecek olmamız çok muhtemel.


Bond 25 (No Time to Die)

8 Ekim 2021

250 milyon dolarlık bütçesiyle yeni yılda yirmi beşinci James Bond filmi ile karşılaşacağız. Daniel Craig beşinci ve son kez James Bond rolüyle karşımıza çıkacak. Filmin yönetmenliğini ise Cary Joji Fukunaga yapmaktadır. No Time to Die, görevinden ayrılıp Jamaika’da sessiz sakin bir hayat süren Bond’un sakin yaşamının bozulmasıyla gelişen olayları konu alıyor. Eski dostu CIA ajanı Felix Leiter Bond'dan yardım istemeye gelir. Kendisini yeni olayların içerisinde bulan Bond yeni ve tehlikeli bir teknolojiye sahip kötü karakterimizle kaçırılan bir bilim adamını kurtarmaya çalışırken mücadele etmeye başlıyor. Bol aksiyonlu olması beklenen film bir sorun olmazsa 2021 yılında bizlerle.


Black Widow

7 Mayıs 2021

Marvel'ın hadi bir kadın süper kahraman filmi diye yaptığı film olarak kalmasından çekindiğimiz yapım. Son Wonder Woman filminden de görüldüğü üzerine bu bakış açısıyla yapılan filmler vasat olmaya başladı. Umarız kaliteli bir film yapma isteğiyle piyasaya çıkar. Avangers filmlerinden de çokça bildiğimiz kara dul karakterini yine Scarlett Johansson canlandıracak. Captain America: Civil War ile Avengers: Infinity War arasındaki zaman dilimine odaklanacak olan ilk Black Widow solo filminde Natasha Romanoff geçmişiyle yüzleşmek için evine dönmek zorunda kalıyor.


Fast and Furious 9

1 Nisan 2021

Meşhur serisinin belki de son filmi. Bazen fazla mı uzattılar diye düşünürken her çıkan filmin gişe olarak çok iyi sonuçlar vermesi demekki insanlar memnun dedirten film. Yine aile konusunu kullanan filmde son filmlerde ki meşhur ailesiyle sakin bir yaşam süren Toretgörüyoruz. Toretto istese de geçmişinden uzaklaşamyor. Bu kez geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalan Toretto, siber suçlu Cipher ile birlikte çalışan kardeşi Jakob'a karşı savaşmak zorunda kalır. Fragmanında ki bazı absürtlükler umarız filme güzel adapte edilir diyerek diğer filmimize geçiriyoruz.


Hayalet Avcıları: Öteki

8 Temmuz 2021

Bekar bir anne olan Callie, maddi zorluklarla uğraşmaktadır. Geçimlerini sağlamakta zorlanan bekar annemiz çocukları ile babasından kendisine kalan eski eve taşınır. Bu yaşamlarından rahatsız olan çocuklarından Trevor Kaldıkları evde büyükbabasının bazı eşyaların bulur. Eşyalardan büyükbabasının hayalet avcısı üyesi olduğunu öğrenen çocuklar bunları karıştırırken kasabanın altındaki tehlikenin ortaya çıkmasına sebep olurlar. Hayalet Avcıları severleri memnun edeceğini sanmadığımız film yene de şans vermeye değer.


Venom: Let There Be Carnage

24 Haziran 2021

Hakkında hala az bir bilgimiz olan film. İlk filmin devamı gibi olacak filmde yapımcılar daha çok Venom'un duygusal bağı üzerine yoğunlaşmak istediklerini belirtiyor. İlk film hatırı sayılır bir gişe hasılatı elde etmiş olsa da eleştirmenlerden aldığı not memnun etmemiş gözüküyor. Bu yüzden yönetmen Ruben Fleischer ile yollar ayrılıyor ve Andy Serkis ile devam ediliyor. Filmin fragmanı ise hala bekleniyor.


Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi

17 Haziran 2021

2015 yılında vizyona giren Minyonlar filminin devamı ve Çılgın Hırsız üçlemesinin spin-off'udur.

Stuart, Kevin ve Bob marketten muzlarını alamazlar. Bu duruma çok sinirlenen dostlarımız bo sorunu çözebilmek için beyaz saraya doğru yol alırlar. Gönlümüzü her halükarda hoş eden minyonların ikinci filmini de sabırsızlıkla bekliyoruz.


Jungle Cruise

22 Temmuz 2021

Disneyland'de yer alan aynı isimli tema parkından sinemaya uyarlanan Jungle Cruise, nehir gemisi kaptanı Frank ile sonsuz şifa kudretine sahip Hayat Ağacı'nı aramayan bilim insanı Lily'nin, vahşi yaşamdan doğaüstü varlıklara pek çok zorlu olay ve macerayla karşılaşmalarını anlatıyor. Dwayne Johnson ve Emily Blunt'ın başrollerini paylaştığı film Temmuzun 22'sinde seyirci ile buluşmayı planlıyor.


The Suicide Squad 2

6 Ağustos 2021

Yine hakkında çok az bilgiye sahip olduğumuz filmlerden birisi. Filmin yönetmen koltuğuna Galaksinin Koruyucları filminin yönetmeni James Gunn'ın getirilmiş olması çoğu kesim tarafından olumlu bulundu. Aynı zamanda çok merak edilen bir diğer soruda cevap buldu. Filmde Joker olmayacak. Çizgi romanlarda da çeteyle ilgisi olmayan Joker ilk filmde sevilmiş olsa da mantıksız bulunduğu için olmayacak. Bir diğer haberse Will Smith'in yoğun programı nedeniyle filmde yer alamayacak olması. John Cena ise film kadrosuna dahil edilen kişilerden birisi.


Mission: Impossible 7

19 Kasım 2021

Görevimiz Tehlike serisini bilmeyenimiz, duymayanımız yoktur. O yüzden kısaca değinmek gerekirse, Görevimiz Tehlike 7 Christopher McQuarrie tarafından yazılan ve yönetilen, Ethan Hunt rolünü tekrar canlandıran Tom Cruise'un başrolününü üstlendiği Amerikan aksiyon casus filmidir. Yine bol aksiyona doyacağımız bir film olacağa benziyor. Filmin fragmanı da daha çıkmadı.


The Eternals

5 Kasım 2021

Belkide hakkında en az bilgiye sahip olduğumuz film olabilir. Marvel ser verip sır vermiyor. Oyuncu kadrosu ile hayranları çoktan kendisine bağlayan film özellikle süper kahraman filmlerini sevenler için en çok beklenen film denilebilir. Konusu ise kozmik varlıklar olan Celestiallar'ın milyonlarca yıl önce insanlar üzerinde deneyler yaparak Eternallar ve Deviantlar'ı yaratma hikayesi üzerine odaklanıyor. Süper güçlere sahip bu gruplar, kimin daha yüce olduğunu kanıtlamak için tarih boyunca birbiriyle mücadele ediyor. Konusu da çok bir fikir elde etmemize imkan vermiyor maalesef. Fakat şunu biliyoruz ki oyuncu kadrosunda Kit Harington, Angelina Jolie, Richard Madden ve Salma Hayek gibi çok meşhur oyuncular yer alıyor.


Spider-Man: Serenity Now17 Aralık 2021

Bu yılın beklenen başka süper kahraman filmi ise Örümcek Adam 3. Sebebi ise basit. Eski örümcek adam filmlerinin başrollerinin filmde olma ihtimali. Şuanda kesinliği hakkında hala şüpheler olsa da söylenenlere göre Andrew Garfield kesin olarak anlaşma imzaladı; ancak Tobey Maguire henüz görüşme aşamasında. Her şeyin ötesinde 2021'in en iyi süper kahraman filmlerinden biri olması için eski örümcek adamları da görmek isteyeceğimiz kesin.


Sessiz Bir Yer 2

23 Nisam 2021

Sessiz Bir Yer 2, 2018 yapımı korku filmi Sessiz Bir Yer’in devam filmi. Başrollerinde Emily Blunt, Noah Jupe ve Millicent Simmonds’ın yer aldığı ilk filmde, güvenlikleri için seslerinden vazgeçen bir ailenin hikayesi konu ediliyordu. İlk filmdeki trajik olayların devamını izleyeceğimiz filmde yaşanan saldırı sonrasında kurtulan başrolümüz 3 çocuğu ile yeni zorluklara göğüs germesi gerekiyor. Filminin devam halkasında ise, ilk filmde yaşanan saldırıdan kurtulmayı başaran kişilerin hayatlarının konu edilmesi bekleniyor.


The King’s Man

12 Mart 2021

Vizyon tarihi 2021'e ertelenen filmlerden biris olan The King's Man, senaryosunu Karl Gajdusek ile birlikte yazan Matthew Vaughn tarafından yönetilen, 2021'de vizyona girmesi beklenen Birleşik Krallık yapımı casus aksiyon komedi filmi. Kingsman serisinin spin-off filmi The King's Man tarihin en kötü tiranları ve suçlu zihinleri milyonlarca kişinin yok olabileceği bir savaş planlamak için bir araya gelir. Kingsman serisini sevenler için güzel bir film olacak gibi.



Raya and the Last Dragon

5 Mart 2021

Disney animasyonları hep sevilmiştir. Kaliteli işlerle bizleri memnun eden Disney bu sefer yeni bir filmle karşımızda. Raya and the Last Dragon, yalnız bir savaşçı Raya'nın, 500 yıl sonra Lumandra'yı yeniden tehdit eden Druun adlı canavarları durdurmak için son ejderhanın izini sürmesini anlatıyor.


The Matrix 4

21 Mayıs 2021

Matrix 4, The Matrix serisinin dördüncü filmidir. Film önceki üç filmi yöneten Wachowski kardeşlerden biri olan Lana Wachowski tarafından yazıldı ve yönetildi. Filmin başrollerinde yine Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss oynamakta. Filme eklenen yeni karakterse bazılarını şaşırttı bazı kesimi ise memnun etti. How I Met Your Mother dizisinden tanıyacağınız Neil Patrick Harris filmin kadrosuna katıldı. Hayranları olarak bizimde sabırsızlıkla beklediğimiz bir film olan Matrix serisinin devam filmi umarız ertelenme sorunu yaşamaz.


Avatar 2

17 Aralık 2021

James Cameron'ın yönetmen, senarist ve yapımcılığını üstlendiği ilk filmi ile aklımızı başımızdan alan Avatar devam filmiyle 12 yıl sonra tekrar karşımıza çıkacak. Umarız.. Umarız diyoruz çünkü sayısız ertelemelerin üzerine gelecek. James Cameron'ın filmin başında olduğunu bilmek sanırım bizim sabretmemizde ki en büyük etken. Bu sefer James Cameron'un yaratmış olduğu öykü evreninde hem Avatar dünyasının temellerine iniyor hem de Avatar dünyasının daha geniş bir şekilde göstermeyi hedefliyor. Avatar 2'nin başrollerinde, ilk filmden tanıdığımız Zoe Saldana, Sigourney Weaver ve Sam Worthington yer alıyor. Maalesef bu Avatar 2'den de daha fragman yayınlanmadı.



Dune: Çöl Gezegeni

1 Ekim 2021

Özellikle Matrix ve Avatar gibi büyük beklentiler olan bir filmde sıra. 12 Aralık tarihinde çıkması beklenen fakat pandemi nedeniyle ertelenen film büyük bir beklentiyi hala barındırıyor. Aynı adlı kitaptan uyarlanan Dune gerek oyuncu kadrosu gerek hikayesinin sağlamlığıyla hepimizi heyecanlandırıyor. Belki de yeni bir serinin başlangıcı olabilir. Her ne kadar yeni Star Wars diyerek beklentiyi yükseltseler de bu tarz olayları çok gördüğümüz için çok uçmamak lazım. Başrollerinde son zamanların başarılı aktörü Timothée Chalamet, yine hepimizin tanıdığı Zendaya ve Jason Momoa gibi önemli isimler var. Kitabını okuyanların bileceği üzerine uzak bir gelecekte geçen hikayemizde, ailesi çöl gezegeni Arrakis'in kontrolüne sahip olan Paul Atreides'in hikayesini anlatıyor. Baharat adlı uzun yaşam, yıldızlararası seyahat gibi özellikleri olan bir kaynak üzerine gelişen olaylara tanıklık ediyoruz. Daha fazla ayrıntıya yer verme gereği görmeden sizi fragmanla baş başa bırakıyoruz


79 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page