top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

TRT 2'de Ağustos Ayında Yayınlanacak Filmler | 2023 TRT 2 Filmleri (13-18 Ağustos)

TRT 2, Ağustos ayı boyunca her akşam farklı bir filmi sinemaseverlerle buluşturuyor. Filmler, Türkiye'nin ve dünyanın en önemli yönetmenlerinin imzasını taşıyor ve farklı türleri temsil ediyor. Ağustos ayı film programında yer alan TRT 2 filmleri şöyle:

  • 13 Ağustos Pazar 21.30: Sometimes Always Never (Bazen, Daima, Asla) - Carl Hunter

  • 14 Ağustos Pazartesi 21.30: Ballada o soldate (Asker Türküsü) - Grigoriy Chukhray

  • 15 Ağustos Salı 21.30: Proxima - Alice Winocour

  • 16 Ağustos Çarşamba 21.30: Dialog (Diyalog) - Ali Tansu Turhan

  • 17 Ağustos Perşembe 21.30: L'heure d'été (Yaz Saati) - Olivier Assayas

  • 18 Ağustos Cuma 21.30: Zgjoi (Kovan Açmak) - Blerta Basholli

Bu filmlerden bazıları, uluslararası festivallerde ödül kazanmış ve sinemaseverler tarafından büyük beğeni toplamış yapımlardır. Örneğin, Bazen, Her Zaman, Hiçbir Zaman (Bazen, Daima, Asla), Carl Hunter'ın en önemli filmlerinden biri olarak kabul edilir ve 1998 yılında 51. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışmıştır. Asker Türküsü (Asker Türküsü), Grigoriy Chukhray'ın en önemli filmlerinden biri olarak kabul edilir ve 1965 yılında 38. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kazanmıştır. Proxima, Alice Winocour'un drama filmidir ve 2019 yılında 72. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışmıştır.


Diyalog (Diyalog), Ali Tansu Turhan'ın ilk uzun metrajlı filmidir ve 2022 yılında 61. Antalya Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü kazanmıştır. Yaz Saati (Yaz Saati), Olivier Assayas'ın drama filmidir ve 2019 yılında 72. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışmıştır. Kovan Açmak (Kovan Açmak), Blerta Basholli'nin drama filmidir ve 2022 yılında 75. Cannes Film Festivali'nde En İyi Film Oscar'ı için aday gösterilmiştir. TRT 2'nin Ağustos ayı film programında yer alan tüm filmler, sinemaseverlerin ilgisini çekecek niteliktedir. Bu filmleri kaçırmamak için TRT 2'yi takip edin. Ağustos ayı film programında yer alan filmlerin kısa tanıtımları

Sometimes Always Never (Bazen, Daima, Asla)

Sometimes Always Never

Film, bir grup arkadaşın hayatlarını anlatıyor. Arkadaşlar, hayatlarının farklı dönemlerinde farklı zorluklarla karşılaşırlar, ancak her zaman birbirlerinin yanındadırlar.

Ballada O Soldate (Asker Türküsü)

Ballada O Soldate

Film, II. Dünya Savaşı sırasında Ukrayna'da geçen bir aşk hikayesini anlatıyor. Asker, cephede savaşırken, nişanlısı evde onu beklemektedir.

Proxima (Kovan)

Proxima

Film, bir astronotun Mars'a yaptığı yolculuğu anlatıyor. Astronot, Mars'a giderken, kızının yanından ayrılır ve kızının büyümesini uzaktan takip eder.

Diyalog

Diyalog

Film, iki farklı kültürden gelen iki insanın aşkını anlatıyor. Bir Türk adam ve bir Kürt kadın, birbirlerini sevdikleri için aileleri tarafından dışlanırlar, ancak aşklarını sürdürmek için mücadele ederler.

L'Heure d'été (Yaz Saati)

L'Heure d'été

Film, bir kadının yaşadığı aşk üçgenini anlatıyor. Kadın, iki farklı adam arasına sıkışmıştır ve iki adam da onu sevmektedir.

Zgjoi (Kovan)

Zgjoi

Film, Kosova'da yaşayan bir kadının hikayesini anlatıyor. Kadın, savaştan sonra kocasını kaybeder ve tek başına yaşamaya başlar. Kadın, bir kovan açarak kendi ayakları üzerinde durmaya çalışır ve bu süreçte, yeni bir aşka kavuşur.

62 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page