top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

TRT 2'de Ağustos Ayında Yayınlanacak Filmler | 2023 TRT 2 Filmleri (8-13 Ağustos)

TRT 2, Ağustos ayı boyunca her akşam farklı bir filmi sinemaseverlerle buluşturuyor. Filmler, Türkiye'nin ve dünyanın en önemli yönetmenlerinin imzasını taşıyor ve farklı türleri temsil ediyor. Ağustos ayı film programında yer alan filmler şöyle: 8 Ağustos Salı 21.30: Buñuel en el laberinto de las tortugas (Buñuel Kaplumbağaların Labirentinde) - Salvador Simó 9 Ağustos Çarşamba 21.30: Bir Düş Gördüm (Yerli Film) - Murat Çeri 10 Ağustos Perşembe 21.30: Rumba - Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy 11 Ağustos Cuma 21.30: Frantz - François Ozon 12 Ağustos Cumartesi 21.30: Kırık Tomurcuklar - DW Griffith 13 Ağustos Pazar 21.30: La Infirmière (Hemşire) - André Cayatte Bu filmlerden bazıları, uluslararası festivallerde ödül kazanmış ve sinemaseverler tarafından büyük beğeni toplamış yapımlardır. Örneğin, Buñuel en el laberinto de las tortugas (Buñuel Kaplumbağaların Labirentinde), Salvador Simó'nun en önemli filmlerinden biri olarak kabul edilir ve 2018 yılında 75. Cannes Film Festivali'nde En İyi Animasyon Filmi ödülünü kazanmıştır. Bir Düş Gördüm (Yerli Film), Murat Çeri'nin ilk uzun metrajlı filmidir ve 2022 yılında 61. Antalya Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü kazanmıştır.


Rumba, Dominique Abel, Fiona Gordon ve Bruno Romy'nin komedi filmidir ve Fransa'da büyük bir başarı elde etmiştir. Frantz, François Ozon'un drama filmidir ve 2016 yılında 69. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışmıştır. Kırık Tomurcuklar, DW Griffith'in tarihi filmidir ve Amerikan İç Savaşı'nı anlatmaktadır. La Infirmière (Hemşire), André Cayatte'in suç filmidir ve bir hemşirenin işlediği cinayetin soruşturmasını anlatmaktadır. TRT 2'nin Ağustos ayı film programında yer alan tüm filmler, sinemaseverlerin ilgisini çekecek niteliktedir. Bu filmleri kaçırmamak için TRT 2'yi ve bizi takip etmeyi unutmayın. Ağustos ayı film programında yer alan filmlerin kısa tanıtımları

Buñuel en el laberinto de las tortugas (Buñuel Kaplumbağaların Labirentinde):

Buñuel en el laberinto de las tortugas (Buñuel Kaplumbağaların Labirentinde)

Buñuel, 1929 yılında çektiği Viridiana filminin çekimleri sırasında geçirdiği bir kaza nedeniyle 50 yıl boyunca bilinçsiz bir şekilde yatar. Bu film, Buñuel'in bilinçsiz dünyasına yaptığı bir yolculuktur. Film 8 Ağustos Salı akşamı TRT2 ekranlarında yayınlanacak.

Bir Düş Gördüm (Yerli Film):

Bir Düş Gördüm

Film, 1980'li yıllarda Adana'da yaşayan bir ailenin hikâyesini anlatıyor. Ailenin küçük kızı, bir gün rüyasında bir adam görür ve bu adam ona bir oyuncak bebek verir. Bebek, kızın hayatını değiştirecektir. Film 9 Ağustos Çarşamba akşamı TRT2 ekranlarında yayınlanacak.

Rumba:

Rumba

Film, iki arkadaşın komik maceralarını anlatıyor. İki arkadaş, bir gün Paris'te bir Rumba barına gider ve burada hayatlarını değiştirecek bir kadınla tanışırlar. Film 10 Ağustos Perşembe akşamı TRT2 ekranlarında yayınlanacak.


Frantz:

Frantz

Film, 1914 yılında Fransa'da geçiyor. Film, Birinci Dünya Savaşı'nda ölen bir Alman askerinin nişanlısının hikâyesini anlatıyor. Film 11 Ağustos Cuma akşamı TRT2 ekranlarında yayınlanacak.


Kırık Tomurcuklar:

Kırık Tomurcuklar

Film, Amerikan İç Savaşı'nı anlatıyor. Film, bir grup kölenin özgürlük mücadelesini anlatıyor. Film 12 Ağustos Cumartesi akşamı TRT2 ekranlarında yayınlanacak.

La Infirmière (Hemşire):

La Infirmière

Film, bir hemşirenin işlediği cinayetin soruşturmasını anlatıyor. Film, hemşirenin geçmişini ve neden cinayet işlediğini araştırıyor. Film 13 Ağustos Pazar akşamı TRT2 ekranlarında yayınlanacak.


52 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page