top of page

TRT Ortak Yapımı 'Quo Vadis, Aida?' Oscar Adayı !

Güncelleme tarihi: 11 Nis 2021

Bosnalı yönetmen Jasmila Zbanic'in eseri Quo Vadis,Aida? (Nereye Gidiyorsun, Aida?) 93. oscar ödüllerinde büyük bir başarı göstererek en iyi uluslararası film dalında aday gösterildi.

TRT'den yapılan açıklamada : "Quo Vadis Aida?", Danimarka'dan "Another Round", Hong Kong'dan "Better Days", Romanya'dan "Collective" ve Tunus'tan "The Man Who Sold His Skin" filmleriyle yarışacak.

Quo Vadis, Aida?': Srebrenitsa’dan kurtulanlar sonunda kendi hikayelerini anlatıyor. Her yıl şubat ayı gibi gerçekleştirilen Akademi Ödülleri Töreni (Oscar) koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 26 Nisan'da düzenlenecek olup En İyi Uluslararası Film dalında aday gösterildi. 1995'te yaşanan Srebrenitsa katliamını konu alan ve Bosna Hersek, Avusturya, Romanya, Hollanda, Almanya, Polonya, Türkiye, Fransa ve Norveç ortak yapımı olan film Ascara aday olarak heyecan uyandırdı.

Filmin hikayesi, Birleşmiş Milletler Üssü'nde geçiyor. Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinde Sırp askerleri tarafından çocuklar ve kadınlar dahil on binlerce Bosnalının katledildiği soykırım günlerinde geçiyor.

"Quo Vadis Aida?", Türkiye'de ise geçtiğimiz Ekim ayında Uluslararası Yarışma'da En İyi Film Ödülü'nü almıştı, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde. BAFTA(British Academy of Film and Television Arts) ödüllerinde Yabancı Dilde En İyi Film ve En İyi Yönetmen olmak üzere iki kategoride aday gösterilmişti.


62 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page