top of page

TRT Tarafından Yayınlanan Kore Dizileri

Kore dizileri, son yıllarda dünya genelinde büyük bir hayran kitlesi kazanmıştır. Türkiye'de de bu ilgi artarak devam etmektedir. TRT'de bu ilgiyi göz önünde bulundurarak birçok Kore dizisini Türk izleyicilerle buluşturmaktadır.


TRT'de yayınlanan Kore dizileri arasında en popüler olanlardan biri My Love from the Star adlı dizi. Dizi, astronomi profesörü Do Min-Joon'un 400 yıl boyunca Dünya'da yaşamasını ve sonunda ünlü aktris Cheon Song-Yi'ye aşık olmasını konu almaktadır. Başrollerini Kim Soo-hyun ve Jun Ji-hyun'un paylaştığı bu dizi, Türk izleyicilerin de gönlünü kazanmıştır.

"Saimdang, Light's Diary" tarihi bir drama ve ana karakteri olan Saimdang'ın, geçmişte yaşamış bir ressam ve şairin hayatını araştırması ve onun eserlerini keşfetmesi üzerine odaklanıyor. "Hwarang: The Poet Warrior Youth" ise tarihi bir drama ve aksiyon dizisi. Silla Hanedanlığı döneminde geçen dizi, sarayda güzel bir kadın olmak isteyen bir kızın, kendini bir savaşçı olarak eğitmesini konu alıyor.



"Kore Savaşı" (Descendants of the Sun) adlı dizi ise Türkiye'de TRT tarafından yayınlanan bir diğer Kore dizisi. Dizi, bir askeri doktor ve bir özel kuvvetler komutanının hikayesini konu alıyor. Dizide, bu ikilinin ülkesi için verdikleri mücadele ve aşk hayatları anlatılıyor.



Son olarak, "Çiçeklerin Sırrı" (Secret Garden) adlı dizi de TRT'de yayınlanan bir diğer popüler Kore dizisi. Dizi, zengin bir iş adamı ve bir dublaj sanatçısının hikayesini konu almaktadır. İkili, bir gün rastlantı sonucu bedenlerini değiştirirler ve hayatlarında farklı bir bakış açısı kazanırlar. Bu ilginç konusuyla da Türk izleyicilerin dikkatini çeken dizi, birçok kişi tarafından sevilerek izlenmektedir.


"Love in the Moonlight" romantik bir komedi-drama ve Joseon Hanedanlığı döneminde geçiyor. Dizinin ana karakteri, kimliğini gizleyerek bir saraydaki işçi olarak çalışan bir gençtir ve sarayın prensiyle tanışması üzerine aşk hikayesi gelişir. "My ID is Gangnam Beauty" ise gençlik draması türünde bir yapım. Ana karakter, estetik ameliyat geçirerek güzelleşen bir genç kızdır ve bu değişim sonrası yaşadığı zorluklarla mücadele eder.


Kore dizileri, etkileyici hikayeleri, başarılı oyunculukları ve kaliteli prodüksiyonlarıyla Türk izleyicilerin dikkatini çekmeye devam ediyor. TRT'nin bu dizilere yer vermesi de Türkiye'de Kore dizilerinin daha geniş kitlelere ulaşmasına olanak sağlıyor

3.850 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page