top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Yılın En Kötü ve En Saçma Yerli Dizilerinin seçildiği 2. Altın Menemen Ödülleri sahiplerini buldu! 2. Altın Menemen Ödülleri Kazananları!

2023 yılında yayınlanan yerli diziler arasında en kötü ve en saçma olanları izleyiciler tarafından seçildi. Altın Menemen Ödülleri, yılın en iyilerini seçen tonla ödül töreni ve yerli dizi sektöründe tonla acayiplik varken, yılın en kötü ve en saçma dizilerini ve en kötü oyunculuklarını halk oylarıyla seçen, tamamen bağımsız bir ödül törenidir. Töreni hayata geçiren Murat Soner'in eğlenceli sunuculuğu ile Ödül töreninin ikincisi 22 Ocak 2024 Pazartesi Günü Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirildi.

2. Altın Menemen Ödülleri

Ödül töreninde yılın en kötü yerli televizyon dizisi ödülü, Yalı Çapkını dizisine gitti. Dizide, zengin bir iş adamının evine dadanan ve onunla aşk yaşayan bir kadının hikayesi anlatılıyordu. Dizinin senaryosu, oyunculukları ve prodüksiyonu izleyiciler tarafından eleştirildi.


Yılın en kötü yerli televizyon dizisi sahnesi ödülünü Sakla Beni evcilik oyunu sahnesi alıyor.


Yılın en saçma yerli televizyon dizisi ödülü ise, Sakla Beni dizisine verildi. Dizinin mantık hataları, abartılı diyalogları ve klişe sahneleri izleyicileri güldürdü.


Yılın en saçma yerli dizi sahnesi ödülünü ise Kızılcık Şerbeti dizisinde evlenmeden önce hamile bıraktığı karısını bir başka kadınla aldatan adamın domuzlu duvar kağıdını haram diye yırtması sahnesi aldı.


Yılın en kötü yerli dijital platform dizisi ödülü ise, Şahmaran dizisine layık görüldü.


Yılın en kötü dijital platform yerli dizi sahnesi ödülünü Arayış dizisinde şifa olsun diye çocuğu yaşındaki oğlanla sevişen kadın sahnesi aldı.


Yılın en saçma dijital platform yerli dizisi ödülü ise Arayış dizisine gitti.


Yılın en saçma dijital platform yerli dizi sahnesi ödülüne Şahmaran dizisinden yılanla fantazi sahensi layık görüldü.


Yılın en kötü oyunculuğu (Kadın) ödülünü Hande Erçel kazandı.


Yılın en kötü yerli dijital filmi ödülünü ise İstanbul İçin Son Çağrı filmine gidiyor.


Yılın en kötü oyunculuğu (Erkek) ödülünü Kerem Bürsin kazandı.


Altın Menemen Ödülleri, izleyicilerin izleme tercihlerini doğru yapmasını sağlamak ve izlenen çoğu yerli dizinin toplumu nasıl olumsuz yönde etkilediği ile ilgili bir farkındalık yaratmak adına, alışılmışın ötesinde yılın en kötü sahne, dizi ve oyunculuklarına ödül verildiği, ilki 29 Kasım 2022 yılında geçekleştirilmiş bağımsız bir ödül törenidir.


Sektöre yapılabilecek en eğlenceli eleştirilerden birisi olan ödül töreninin tamamını buradan izleyebilirsiniz.


33 görüntüleme0 yorum

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page