top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Zaman Yolculuğu Temalı Filmler

Güncelleme tarihi: 11 Nis 2021

Çoğumuzun hep düşündüğü bir şeydir zaman yolculuğu. Bununla ilgili konuşur tartışır ihtimalleri bile tartanlar vardır. Bu ulaşılamaz görünen hayalleri yaşamamızı sağlayan şeylerse filmlerdir. Zaman yolculuğu temalı bir film kötü bile olsa bizi içine çeker. Şimdi bu temaya sahip 18 filmi sizler için sıralayacağız.


18. Zaman Kapanı 2017 | 6.3

Kayıp arkeoloji profesörlerini arayan bir grup öğrenci, bir mağara bulurlar. Fakat mağarada zamanın yüzeye göre daha farklı aktığını anladıklarında her şey çok farklı hal alır. Düşük bütçeli bu yapım IMDB puanına bakılmadan izlenmeli. Bazı yenleri kötü ve kalitesiz olsa da fikir ve olayların finali gerçekten ilgi çekici. Netflix üzerinden izleyebileceğiniz filmin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.


17. Yasak Krallık (2008) | IMDb 6.6

Jackie Chan, Jet Li ve Michael Angarano gibi önemli kişilerin oynadığı Yasak Krallık filmi sadece başrollerinin hatırına bile izlenir. Kung-fu meraklısı ergen Jason, mahallesindeki zorba gençlerin saldırısından kurtulmak için tesadüfen Maymun Kral'ı kurtarmaya Antik Çin'e esrarengiz bir yolculuk yapar. Meşhur maymun kral hikayesini işleyen film gayet keyifli sahnelerle bizleri içine çekiyor.


16. Bayan Peregrine'in Tuhaf Çoçukları (2016) | 6.7

Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, küçük Jacob'ın dedesininanlattıkları hikayelerin peşinden giderek ipuçlarını izleyerek gizemli bir adaya gitmesi ile başlar. Adada Bayan Peregrine'in Tuhaf Çoçukları adında bir evin kalıntılarını bulur. Evi gezdikçe bulduğu şeylerin inanılmaz güçlere sahip olduğunu keşfeden Jacop kısılmış bir grup çocuk bulur bunun üzerine onları kurtarmaya çalışır.


15. Siyah Giyen Adamlar 3 (2012) | 6.8

2012 yılında bizlerle buluşan Siyah Giyen Adamlar serisinin üçüncü filminde, Boris adlı bir mahkum, kendisini hapse atan Ajan K'den intikam almak için, hapisten kaçar ve zamanda geri dönerek tutuklanmadan öncesine dönerek Ajan K'yi öldürmek ister. Siyah Giyen Adamlar serisini sevenler olarak zaman yolculuğunun olaylara müdahil olması bizi daha da sevindirdi.


14. Robinson Ailesi (2007) | 6.9

Direk açın izleyin. O kadar samimi ve güzel bir animasyon film. Çoğunuzun da bildiğine eminiz. Ana karakterimiz Lewis üstün zekasıyla sürekli yeni icatlar yapan ve çoğu zaman icatları istenmeyen sonuçlara yol açan bir çocuktur. En büyük amacı ise ailesini bulmaktır. Yetim olarak büyüyen Lewis bir gün gelecekten gelen Wilbur Robinson ile karşılaşır ve olaylar ilginç bir hal almaya başlar.


13. Bill ve Ted'in Maceraları (1989) | 7.0

Bilim kurgu, macera gençlik kategorilerinin hepsini içinde barındıran Bill ve Ted'in Maceraları 1991 yılında devam filmi ile izleyicileri mutlu etti. 2020 yılında da ilk filmden çok uzun bir süre sonra ise 3. filmi bizlerin karşısına çıktı. İzlerken keyfi alacağınız Bill ve Ted'in Maceraları listemizin 13. sırasında.


12. Déjà Vu (2006) | 7.1

New Orleans'taki bir feribota konulan bombayla meydana gelen büyük patlamanın ardından kanıt toplaması için çağrılan Carlin, insanların beyninin içindeki “deja vu”ların gücünü fark eder ve onun üzerinden hikaye şekillenir. Bilim Kurgu/Macera türünde olan yapım gergin bir atmosfere sahip.


11. Zaman Yolcusunun Karısı (2009) | 7.1

Zaman yolculuğunu bu sefer farklı bir bakış açısıyla bizlere gösteren Zaman Yolcusunun Karısı filminde başrolümüz sebebini bilmediği bir şekilde zamanda sıçramalar yaşamaktadır. O durumlarda içinde bulunduğu absürt ortamlar ve ilgi çekici geçişler arasında da asıl akan zamanı karısının gözünden izleme şansı buluyoruz. Zaman yolculuğunun olumsuz yönlerini de izlediğimiz film bu konuda çekilmiş en iyi filmlerdin bir tanesi.


10. AROG (2008) | 7.2

AROG filmini bilmeyeniniz yoktur. Hikayesine de çok değinmeyeceğiz o yüzden. Türk sineması için çok önemli bir yapıt olan AROG filmini hala izlemediyseniz şimdi gidip izlemelisiniz zaten. Kısaca halı satıcısı olan Arif'i önceki film olan GORA'da ki Komutan Logar 1 milyon yıl geriye yani taş devrine gönderir.. Hikayemizde burada başlar.


9. TENET (2020) 7.5

2020'nin En İyi Filmleri listesinde de değindiğimiz TENET zaman yolculuğu konusunda hiç izlemediğiniz şeylerle karşımıza çıkıyor. Temel hikayemiz dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak. Peki ne bu tehlike ve yıllardır aynı konu işleniyor Tenet'in farkı ne? Tenet sırrını ana hikayede değil zaman kavramında saklıyor. Filmde bazı parçaların zamanda geri akması olayın püf noktası. İşlenişi çok iyi olan, kafa karıştırıcı yerleri bol bir film kendisi.


8. Kelebek Etkisi (2004) | 7.7

Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan genç bir adam zamanda geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. Fakat her gidişinde her şey değişir. Hem kendi çevresinde hem de çevresindeki insanların hayatı ciddi şekillerde etkilenir.


7. Paris'te Gece Yarısı 2011 7.7

Genç çiftimiz Gil ve Inez sonbaharda evleneceklerdir. Inez'in babasının işi dolayısıyla Paris'e gideceğini öğrenince ufak bir tatil yapmak isteyen çiftimizde peşine takılır. Fakat genç karakterimiz Paris'e bayılır ve edebiyatçı kimliği coşar. Zaman yolculuğu da buralarda bir yerde, izleyip görmeniz daha iyi olur.


6. Zamanda Aşk (2013) | 7.8

21 yaşına basan ana karakterimiz Tim, ailesindeki erkeklere özel bir şey olduğunu öğrenir. Ailenin tüm erkekleri zamanda yolculuk edebilmektedir. Tim bu özelliği kullanmaya başlar ve bazen tatlı bazen enteresan olaylar gelişmeye başlar. Yine zaman yolculuğu temalı filmler arasında çok samimi ve güzel olanlardan bir tanesi Zamanda Aşk filmi.


5. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (2004) | 7.9

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı meşhur Harry Potter serisinin üçüncü filmi olarak karşımıza çıkıyor. Yine konusu hakkında konuşma gereği olmayan filmlerden bir tanesi. Seven sevmeyen herkes Harry Potter'ı duymuştur. O yüzden şimdiden iyi seyirler.


4. Bugün Aslında Dündü (1993) | 8.0

Filmimiz, nefret ettiği bir günü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan bir adamın maceralarını anlatmaktadır. Huysuz ana karakterimiz, hiç sevmediği kırsal yaşamın hüküm sürdüğü Pensilvanya'nın küçük kasabalarından birine, Groundhog Day etkinlikleri için gönderilir. Samimi bir oyuncu olarak ekranlarda olan Bill Murray karakterinin canlandırmasıyla Bugün Aslında Dündü, komik ve eğlenceli bir film olmuş.


3. 12 Maymun (1995) | 8.1

12 Monkeys filmi 1995 yılında karşımıza çıkmış bur filmidir. 12 Maymun, insan türünün sona ermek üzere olduğu yakın bir gelecekte meydana gelen bir salgının sebebini bulmak için zamanda yolculuk yapılarak sürekli geçmişe gönderilen James Cole adlı ana karakterimizin yaşadığı olayları konu almaktadır. İzlerken sizi sürükleyen bir yapısı olan filmin başrolünde Bruce Willis olması ve Brad Pitt'in de filmde yer alması bizleri daha da çekiyor tabii.


2. X-Men: Geçmiş Günler Gelecek (2014) | 8.2

Popüler kültür sayılabilecek filmimiz X-Men sevenler için muhteşem bir yapıt. Dünyadaki tüm canlı türlerinin geleceğine yön veren, hepsinin sonunu getirecek tarihi bir olayı sona erdirmek için zaman yolculuğu ile geçmişe gönderilen Wolverine'i izlediğimiz film Hugh Jackman, Jennifer Lawrence, Ian McKellen, Michael Fassbender ve Anna Paquin gibi önemli isimlerle bezeli kadrosuyla da bizleri mest ediyor.


1. Geleceğe Dönüş (1985) | 8.5

Zaman yolculuğu konusunda en meşhur film tabii ki Geleceğe Dönüş serisi. Bir efsane haline gelen film Geleceğe Dönüş'te, bir delikanlının kazara 1985 yılından 1955 yılına gitmesi konu edilir. Lisede okuyan anne ve babası ile tanışan genç, yanlışlıkla annesinin romantik ilgisini çeker. Anne ve babasının aşık olmasını engellediği için hatasını telafi edip, 1985 yılına geri dönmek zorundadır. Eski olmasına rağmen güzelliğini yitirmemiş filmlerden birisi olan filmi izlemenizi tavsiye ederiz.


60 görüntüleme0 yorum

Коментарі

Оцінка: 0 з 5 зірок.
Ще немає оцінок

Додайте оцінку
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page