top of page

Zendaya Filmleri! Zendaya'nın en iyi filmleri

Zendaya, genç yaşta başladığı kariyerinde hızla yükselerek Hollywood'un en tanınmış yüzlerinden biri haline geldi. Yetenekli bir oyuncu, şarkıcı ve dansçı olarak, çeşitli rollerdeki performanslarıyla izleyicileri büyülemeyi başardı. Zendaya'nın filmografisi, geniş bir yelpazede karakterleri canlandırdığı ve her birinde kendine has bir iz bıraktığı yapımları içeriyor. Özellikle Örümcek-Adam serisi, Muhteşem Showman ve Dune gibi yapımlarla tanınmıştır. Bu yazıda, Zendaya'nın filmleri listesini sizler için derledik. İşte, Zendaya'nın oynadığı filmler:


-Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2 (2024)

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2 Zendaya

Frank Herbert'in klasik bilim kurgu romanından uyarlanan bu destansı serinin devam filminde Zendaya, Chani karakterine hayat veriyor. Güçlü bir Fremen savaşçısı olan Chani, Paul Atreides'in (Timothée Chalamet) müttefiki ve sevgilisi olarak hikayede merkezi bir role sahip.


Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (2021)

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok Zendaya

Bu film, Marvel Sinematik Evreni'nin bir parçası olarak çekilen, Örümcek-Adam'ın maceralarının devamını anlatıyor. Zendaya, Örümcek-Adam'ın sevgilisi olan MJ'yi oynuyor. Filmde, Örümcek-Adam'ın kimliğinin açığa çıkması ve farklı evrenlerden gelen düşmanlarıyla mücadele etmesi konu ediliyor.


Malcolm & Marie (2021)

Malcolm & Marie Zendaya

Malcolm ve Marie bir film yönetmeni olan Malcolm ve sevgilisi olan Marie'nin, Malcolm'un yeni filmi için verilen bir galadan sonra evlerine döndüklerinde yaşadıkları tartışma ve duygusal iniş çıkışları konu alıyor. Zendaya, Marie karakterini canlandırıyor. Film, siyah-beyaz olarak çekilmiş ve iki oyuncunun performansıyla övgü toplamıştır.


- Örümcek Adam: Evden Uzakta (2019): Bu film, Marvel Sinematik Evreni'nin bir parçası olarak çekilen, Örümcek-Adam'ın maceralarının devamını anlatıyor. Zendaya, Örümcek-Adam'ın sevgilisi olan MJ'yi oynuyor. Filmde, Örümcek-Adam'ın Avrupa gezisinde karşılaştığı yeni tehditler ve gizemli bir karakter olan Mysterio ile ilişkisi konu ediliyor.


- Muhteşem Showman (2017)

Muhteşem Showman Zendaya

Zendaya'nın müzikal yeteneklerini de ön plana çıkardığı bir yapım. Müzikal bir biyografi olarak çekilen, ünlü gösteri dünyası girişimcisi P.T. Barnum'un hayatını anlatan filmde Zendaya, Barnum'un gösterisinde yer alan ve bir trapezci olan Anne Wheeler'ı oynuyor. Filmde, Barnum'un gösteri dünyasına girişi, başarıları, zorlukları ve aşkı konu ediliyor.


- Örümcek-Adam: Eve Dönüş (2017): Zendaya'nın Marvel Sinematik Evreni'ne ilk adımını attığı film. MJ karakterinin gizemli ve sıradışı yönlerini keşfetmeye başladığımız bu filmde, Zendaya'nın oyunculuk kariyerinde yeni bir sayfa açıldığını görmekteyiz.


- Küçük Ayak - Smallfoot (2018)

Küçük Ayak Zendaya film

Bu animasyon macera komedisi, Yetilerin yaşadığı gizli bir toplumda geçiyor. Yeti Migo, bir uçak kazasına tanık olur ve efsanevi “Smallfoot” (insan) ile karşılaşır. Bu olay, Yeti toplumunu sarsar ve Migo’nun maceralarını takip eder. Zendaya, yetilerden biri olan ve insanlara merak duyan Meechee'yi seslendiriyor. Filmde, yetilerden birinin bir insanla karşılaşması ve bunun sonuçları konu ediliyor.


Space Jam: A New Legacy (2021): Bu canlı aksiyon/animasyon spor komedi filmi, ünlü basketbol oyuncusu LeBron James’in oğlunun bir yapay zeka tarafından kaçırılmasını ve James’in oğlunu kurtarmak için Bugs Bunny ile birlikte bir basketbol maçı kazanması gerektiğini anlatıyor.


"Space Jam: A New Legacy" (2021) ve "Smallfoot" (2018) ile "Küçük Ayak" (2018), Zendaya'nın seslendirme sanatçısı olarak da başarılı olduğunu kanıtlıyor. Animasyon karakterlere hayat vererek geniş bir izleyici kitlesine ulaşıyor.


Zendaya'nın filmleri, onun sadece geniş bir yelpazede rolleri başarıyla üstlenebilen bir oyuncu olmadığını, aynı zamanda her bir karaktere özgü bir derinlik ve boyut kazandırabildiğini gösteriyor. Genç yaşına rağmen, sanatını sürekli geliştiren ve izleyicileri şaşırtmayı başarıyor.

18 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page