top of page

Zendaya'nın Başrolünü Üstlendiği Yeni Nesil Gençlik Dizisi Euphoria | Spoilersız İnceleme

Euphoria 17 yaşına yeni gelmiş Rue'nin bu genç yaşında yaşadığı aşk, sosyal medya, dostluk, uyuşturucu ve kendini arayışı temaları üzerinde ilerleyen dram yüklü bir gençlik dizisi sayılabilir. Gençlerin gözle görülen yaşam dolu hayatlarının arka planında olan duygu durumları, yaşadığı zorluklar ve iç dünyaları yani kısaca hayatlarının arka planını her haliyle anlatan bir dizi.


Dizinin dram türünde olduğunu göz önüne alırsak Rue'nin gençlik yıllarının heyecanından çok sorunlarına değinildiğini anlayabiliriz. Sadece Zendaya'nın hayat verdiği Rue merkezli değil aynı zamanda diğer karakterlerin sorunları ve benzer olaylara verdikleri farklı reaksiyonları ile izlediğimiz dizi gençlik çağındaki sorunları farklı karakterler ile çeşitli bir şekilde bizlere aktarmayı başarıyor.


Özellikle ergenlik sorunları şişmanlık, güzel görünmek zorunda hissetmeleri ve yaşadıkları fiziksel/ruhsal değişimin yanında uyuşturucu, alkol gibi hayatlarını kötü yönde etkileyecek davranış çeşitlerini de bizlere göstermeyi ihmal etmeyen Euphoria oyunculuklarıyla, karakter gelişimleriyle de başarılı. Bütün bunları yaparken sosyal mesaj verme kaygısından uzak duran Euphoria bu yönüyle izlerken daha rahat olmamıza sebebiyet veriyor. HBO yapımlarından alışık olduğumuz ağır hava bir gençlik dizisinde gerçekçi bir dram olarak karşımıza çıkıyor.

Bu anlatılardan dizinin sıkıcı olduğu algısı oluşmasın çünkü dizi dram yüklü olmasına rağmen izlerken bir hayli seveceğiniz ve eğleneceğiniz türde. Acılar, içsel çöküşler, türlü sorunlar arasında verilen sahneler ve olaylar biz izleyenleri mutlu etmekten geri kalmıyor. Eğleniyor ve mutlu oluyorsunuz. Dizinin başarılı olduğu iki alan daha var. Bunların ilki müzikleri. Dizide bulunan iniş çıkışlar, eğlenceli ve dram yüklü sahneler arasındaki müzik geçişleri ve seçilen müzikler diziyi daha yukarı taşımış. Diğer başarılı nokta ise sinematografisi. Böyle bir mini dizi için olabilecek en iyi seviyede bir sinematografiye sahip olan Euphoria genel olarak başarılı bir yapım.


Zendaya hayat verdiği Rue karakteriyle Emmy ödüllerinde En İyi Kadın Başrol Oyuncusu ödülünü almayı başarıyor.


42 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page