top of page

Ölüler Ordusu Beklerken Ölü Sahneler İzlettiren Zack Snyder'ın Army of the Dead Filmi

Son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız Zack Snyder özellikle Justice League filminin yeniden yapımı ile çok fazla övgü almıştı. Ona rağmen aldığı eleştirilerde kafa karıştıran bir yönetmen oldu. Her şeyin yanında bu filmi tamamen özel incelememiz gerekiyor.

Filmin ana konusu zombi saldırısı altında bulunan Las Vegas'a bir grup eski paralı askerin girmesi planı üzerine işliyor. Vegas'ta bir kasadan çok yüklü miktarda para çalmak için giren paralı askerler farklı sorunlarla baş etmek zorunda kalıyor. Klasik zombi filmlerinden farklı olarak işin içine soyun girmiş olması izlemeden önce merak unsurunu arttırıyor.

Filmin görüntüleri, CGI kaliteleri çok yüksek ve gerçekçi olsa bile hikayede oluşan kopukluklar, ağırlık ve gereksiz sahne çokluğu filmi aşağı çekmiş. İlk yarım saatinden bile filmdeki gereksiz yavaşlığı hissediyorsunuz. Filmin yönetmen koltuğunda oturan Zack Snyder aynı zamanda sinematografisini yapıyor. Hikayesinin de yazarı olan Zack Snyder'e senaryoda Shay Hatten ve Joby Harold eşlik ediyor. Filmin yapımcıları arasında da adı olan Zack Snyder tek başına film yapmış gibi bir durum söz konusu. Büyük ihtimalle bazı hatalara da bunlar sebebiyet veriyor.

Filmin iki buçuk saatlik süresi maalesef can sıkıcı sahneler ile dolu. Zack Snyder's Justice League filmini izledikten sonra bu filme karşı beklentinin büyük olması bir yana hikaye bütünlüğü ve mantık hataları dolu sahneler cabası. Sırf zombi filmi severim kaliteli görüntüleri olsun derseniz film size göre olabilir. Fakat zombi filmleri aşığı iseniz mantıksızlıklar çok ciddi can sıkabilir. Genel olarak oyunculuklarda sorun olmayan Ölüler Ordusu sırf hikaye uzasın, ana hikayeye bağlı yan hikayeler yapalım derken rahatsız edici sahneler ile dolmuş.


Bazı sahnelerin 10 üzerinden 10'luk olmasına rağmen bazı sahnelerin 10 üzerinden en fazla 3 puanlık olması bizi şaşırttı. Bolca kan ve aksiyon olan film bu konuda bizleri memnun ediyor. Hatta CGI teknolojisinin çok iyi kullanılmış olması, bunun sinematografi ve kaliteli makyajlarla birleşmesi de izleyiciye çok güzel sahneler bırakıyor. Fakat mantıksız kararlar film içi hikayeyi çok bozuyor. Filmin 2 saat 28 dakikalık süresi sadece gereksiz sahnelerin çıkarılması ile 1 saat 20 dakika civarına indirilebilir. Bir buçuk saatlik süre ile çok daha güzel bir film olabilecek Ölüler Ordusu maalesef beklentilerin çok altında ve sayısız hata ile karşımıza çıkmış.


35 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page