top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Şubat ayında TRT 2 ekranlarında her akşam bir film var! Şubat 2024 TRT 2 filmleri

TRT 2, Şubat ayının ilk haftasında (1-6 Şubat), sinema sanatının zenginliğini ve çeşitliliğini gösteren altı filmle sizleri buluşturuyor. Bu filmler, farklı ülkelerden, farklı türlerden ve farklı ödüllerden seçildi. Bu filmler, sizi hem eğlendirecek hem de düşündürecek.


Saygın Vatandaş - 1 Şubat Perşembe 21.30

Saygın Vatandaş

Bu film, Arjantinli bir yazarın, Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldıktan sonra memleketine dönmesini ve burada yaşadığı maceraları anlatıyor. Film, küçük bir kasabanın sırlarını, entrikalarını ve çatışmalarını mizahi bir dille gözler önüne seriyor. Yönetmenler Gaston Duprat ve Mariano Cohn, yazarın hem hayranlık hem de kıskançlık uyandıran durumunu ironik bir şekilde ele alıyorlar. Film, 2016 yılında Venedik Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.


Plan 75 - 2 Şubat Cuma 21.30

Plan 75 TRT 2

Bu film, Japonya'da, 75 yaşından büyük insanların intihar etmeleri için teşvik edildikleri bir distopik gelecekte geçiyor. Film, yaşlı bir adamın, eşiyle birlikte bu plana katılmaya karar vermesini ve son günlerini nasıl geçirdiğini anlatıyor. Film, yaşlılık, ölüm ve aile gibi konuları sorguluyor. Yönetmen Chie Hayakawa, bu kısa filmiyle 2017 yılında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'ye aday oldu.


Yollar - 3 Şubat Cumartesi 21.30

Yollar TRT 2

Bu film, bir Koreli-Amerikalı doktorun, ölen kız kardeşinin oğlunu bulmak için New York'tan kırsal New York'a gittiği ve burada bir Vietnam gazisiyle arkadaşlık kurduğu bir dram filmi. Film, yalnızlık, aidiyet ve bağ kurma gibi temaları işliyor. Yönetmen Andrew Ahn, bu filmiyle 2019 yılında Berlin Film Festivali'nde Teddy Ödülü'nü aldı.


Kemik İliği 4 Şubat Pazar 21.30

Kemik İliği filmi

Bu film, İran'da, bir adamın, ölen babasının kemiklerini bulmak için çöplüğe gittiği ve burada hayatını değiştiren olaylarla karşılaştığı bir gerilim filmi. Film, yoksulluk, adalet ve intikam gibi konuları ele alıyor. Yönetmen Hamid Reza Ghorbani, bu filmiyle 2018 yılında Fecr Film Festivali'nde En İyi İlk Film ödülünü kazandı.


Nebraska - 5 Şubat Pazartesi 21.30

Nebraska TRT 2

Bu film, bir adamın, babasının sahte bir piyango biletini gerçek sanarak Montana'dan Nebraska'ya gitmek istemesi üzerine ona eşlik ettiği ve yolda aile ve arkadaşlarla karşılaştığı bir yol filmi. Film, siyah-beyaz çekilmiş ve Amerikan orta batısının manzaralarını ve insanlarını yansıtıyor. Yönetmen Alexander Payne, bu filmiyle 2013 yılında Cannes Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.


Mirâciyye: Saklı Miras - 6 Şubat Salı 21.30

Mirâciyye: Saklı Miras

Bu film, Osmanlı döneminde, bir mimarın, Sultan'ın emriyle Miraç Gecesi'nde Kudüs'e götürülen ve kaybolan bir eseri araştırmasını konu alan bir tarihi-mistik film. Film, Osmanlı mimarisinin, sanatının ve kültürünün güzelliklerini gösteriyor. Yönetmen Murat Pay, bu filmiyle 2020 yılında Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde En İyi Yerli Film ödülünü kazandı.


Bu filmlerden benim en çok beğenebileceğinizi düşündüğümüz önerimiz Yollar filmi oldu. Film, iki farklı kültürden gelen iki yalnız insanın nasıl dostluk kurduğunu çok duygusal bir şekilde anlatıyor. Filmdeki oyunculuklar, müzikler ve çekimler de çok başarılı.


Siz de bu filmlerden hangisini izlemek istersiniz? Yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

539 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page